Skocz do zawartości
Black Lord

Problem Z Samsungiem 080hj

Rekomendowane odpowiedzi

Mam hdd Samsunga 080HJ (sata II). Na dysku mam 4 partycje. Pierwsza czyli C ma 10 gb nie chce sie sformatować w win xp. Przy instalacji xp sformatowalem caly dysk . Nie wyświetliło żadnych problemów. HD tune przeszedł test bez problemu.Defragmentacja też dobrze.

Przy formatowaniu pokazuje mi "System windows nie mógł dokończyć formatowania.Co robić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam hdd Samsunga 080HJ (sata II). Na dysku mam 4 partycje. Pierwsza czyli C ma 10 gb nie chce sie sformatować w win xp. Przy instalacji xp sformatowalem caly dysk . Nie wyświetliło żadnych problemów. HD tune przeszedł test bez problemu.Defragmentacja też dobrze.

Przy formatowaniu pokazuje mi "System windows nie mógł dokończyć formatowania.Co robić ??

jeżeli partycja pierwsza czyli C zawiera system i ten system ma sformatować tą partycja to się nie uda, tak samo kiedy partycja C jest partycja rozruchową lub zawiera plik strony lub plik używany podczas hibernacji systemu

jeżeli partycja nie jest systemową itd... to opisz dokładnie sytuacje: typ partycji, system plików jaki chciałeś założyć itd..

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jest na drugiej czyli D. Mam w sumie 4 partycje C,D,E,F. Wszystkie to NTFS.

Całkowity obszar partycji c to 9,76 gb a wolne jest 9,71. Jestem świeżo po formacie i nic na tej partycji nie było przechowywane. Chciałem załozyć na nim FAT do windows 98, ale narazie ntfs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jest na drugiej czyli D. Mam w sumie 4 partycje C,D,E,F. Wszystkie to NTFS.

Całkowity obszar partycji c to 9,76 gb a wolne jest 9,71. Jestem świeżo po formacie i nic na tej partycji nie było przechowywane. Chciałem załozyć na nim FAT do windows 98, ale narazie ntfs

uruchom program: diskmgmt.msc, zrób zrzut tego co pokazuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

partycja C: jest systemową, czyli nie widzę możliwości formatu spod windowsa, musiał byś użyć jakiegoś linuxa a potem przywrócić z konsoli odzyskiwania systemu rozruch Win XP

gdyby wolumin D: był zamiast dyskiem logicznym, partycją podstawową to by się dał coś zrobić ale w tej sytuacji, nic nie zrobisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi