Black Lord Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Mam hdd Samsunga 080HJ (sata II). Na dysku mam 4 partycje. Pierwsza czyli C ma 10 gb nie chce sie sformatować w win xp. Przy instalacji xp sformatowalem caly dysk . Nie wyświetliło żadnych problemów. HD tune przeszedł test bez problemu.Defragmentacja też dobrze. Przy formatowaniu pokazuje mi "System windows nie mógł dokończyć formatowania.Co robić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Mam hdd Samsunga 080HJ (sata II). Na dysku mam 4 partycje. Pierwsza czyli C ma 10 gb nie chce sie sformatować w win xp. Przy instalacji xp sformatowalem caly dysk . Nie wyświetliło żadnych problemów. HD tune przeszedł test bez problemu.Defragmentacja też dobrze. Przy formatowaniu pokazuje mi "System windows nie mógł dokończyć formatowania.Co robić ?? jeżeli partycja pierwsza czyli C zawiera system i ten system ma sformatować tą partycja to się nie uda, tak samo kiedy partycja C jest partycja rozruchową lub zawiera plik strony lub plik używany podczas hibernacji systemu jeżeli partycja nie jest systemową itd... to opisz dokładnie sytuacje: typ partycji, system plików jaki chciałeś założyć itd.. Edytowane 28 Lutego 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Lord Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 System jest na drugiej czyli D. Mam w sumie 4 partycje C,D,E,F. Wszystkie to NTFS. Całkowity obszar partycji c to 9,76 gb a wolne jest 9,71. Jestem świeżo po formacie i nic na tej partycji nie było przechowywane. Chciałem załozyć na nim FAT do windows 98, ale narazie ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 System jest na drugiej czyli D. Mam w sumie 4 partycje C,D,E,F. Wszystkie to NTFS. Całkowity obszar partycji c to 9,76 gb a wolne jest 9,71. Jestem świeżo po formacie i nic na tej partycji nie było przechowywane. Chciałem załozyć na nim FAT do windows 98, ale narazie ntfs uruchom program: diskmgmt.msc, zrób zrzut tego co pokazuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Lord Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 http://www.muniek271.webpark.pl/1.jpg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 http://www.muniek271.webpark.pl/1.jpg.partycja C: jest systemową, czyli nie widzę możliwości formatu spod windowsa, musiał byś użyć jakiegoś linuxa a potem przywrócić z konsoli odzyskiwania systemu rozruch Win XP gdyby wolumin D: był zamiast dyskiem logicznym, partycją podstawową to by się dał coś zrobić ale w tej sytuacji, nic nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...