Skocz do zawartości
paticzek84

Dell Inspiron 1100 - Bez Dzwieku :(((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem aktualnie w Anglii i kupilam sobie jakis czas temu laptopa DELL INSPIRON 1100 (uzywany, z dodatkami 250 funtow, przeplacilam ?)

wszystko chodzilo ladnie i pieknie az ktoregos dnia zachcialo mi sie podlaczyc sluchawki z naprawianym kabelkiem... no wlasnie :mur: po podlaczeniu w sluchawkach zaczelo glosno piszczec. po odlaczeniu ich glosniki graly jeszcze przez okolo pol minuty coraz ciszej i ciszej az w koncu przestaly :( ikonka od glosnosci tez zniknela wiec pomyslalam ze zainstaluje karte muzyczna od nowa ale komputer nie chcial wykryc zadnych nowych urzaden.

sprawdzalam w menadzerze i raczej na 99% nie ma tej karty zainstalowanej, chcialam poszukac sterownikow ale nie wiem jak ta karta sie nazywa. na plycie instalacyjnej od komputera tez ich chyba nie ma :(

co robic?

jesli karta muzyczna sie spalila, to czy moge ja wymienic? jesli tak, to gdzi sprawdzic jaki to model itp?

plis help mi ;)

pzdr

ph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się na tym nie znam, ale "spalenie" wygląda mi na najbardziej prawdopodobne... są zewnętrzne karty na pcmcia więc to chyba nie aż taki problem, poza tym warto by było się przejść do jakiegoś serwisu, moża to jakiś drobiazg, jakiś bezpiecznik czy cuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz sterowniki sprawdzić, to najlepiej wejdź do trybu awaryjnego i tam dopiero zobacz. Co więcej, dzięki Google (naprawdę polecam... i wiele osób poleca... ) znalazłem w 5 min taki oto link drivery do dzwieku dla Dell Inspiron 1100

Ale faktycznie serwis niebyłby głupim rozwiązaniem, bo może to buć jakiś drobny błąd hardware'u, jak już to pozmu napisał

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi