Qlfon Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam Zasilacz kupiłem dzisiaj. W trakcie pracy słychać terkotanie jakby coś zaczepiało o łopatki wiatraka. Mimi tego że zatrzymam wiatrak to dźwięk ten dalej jest słyszalny (chyba że jest gdzies w środku jeszcze jeden wiatraczek, ale według specyfikacji zasilacza jest tylko jeden). Nie wiem czy to normalne w tych zasilaczach czy coś jest nie tak. Czy może jest tam jakis element elektroniczny (przekaźnik czy coś takiego) i to jego pracę słychać. Czy ktoś sie z tym spotkał. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Rozbierz go... Moze jest obluzowany.... Moze lozyska...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 w tej zasilce jest jeden wiatrak, jesli go zatrzymales i nadal slychac terkotanie to wiatrak odpada dzwiek moga generowac cewki, jednak jest to dzwiek o pewnej czestotliwosci (wysokiej), cos jakby pisk ale nie terkotanie, i do tego on sie pojawia tylko podczas duzego obciazenia (u mnie tak jest) a przypadkiem inny wiatrak w budzie ci nie halasuje? a moze cos ci wpada w rezonans? moze zasilke zle przykrecilesz jesli ten dzwiek si epojawil po jego zamontowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlfon Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 a przypadkiem inny wiatrak w budzie ci nie halasuje? Inne wiatraki nie halasuja, na 100% dzwiek pochodzi od zasilacza i nie jest to na 100% wina jego wiatraka. a moze cos ci wpada w rezonans? moze zasilke zle przykrecilesz jesli ten dzwiek si epojawil po jego zamontowaniu? rezonansu nie stwierdzono, zasilka dobrze przykrecona a zasilacz czy przykrecony czy nie dalej wydaje swoje dzwieki Może źle się wyrazilem co do samego rodzaju dzwieku - przypomina on bardziej dzwiek slyszany przy przeskoku iskry - takie "elektryczne tikanie" o dużej czestotliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...