Skocz do zawartości
marti27

Duron1300

Rekomendowane odpowiedzi

CZesc, nie znam za bardzo Twojej plyty, ale radze przeczytac moj post o duronie 1300... na moim Abicie KT7A nie poszlo. Wiem, ze to nie ta sama plyta, ale kto wie czy sytuajca nie bedzie podobna. Oczywiscie odsylam do stronki producenta, moze tam cos bedzie...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak jak ty K7Pro2A i na niej spokojnie chodzi D1000 na jądrze Morgan (po aktualizacj BIOS-u), puszczałem też na tej płycie D1200 i wszystko było OK! Oficialnie MSI niewiadomo czemu nie przyznaje się, że te płyty współpracują z Duronami na jądrze Morgan. http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...-6330%20Ver1.0C

W Poznaniu są sklepy, gdzie można kupić proca sprawdzić czy idzie i jak nie idzie to go oddać (sprawnego oczywiście), ale moim zdaniem na 99% pójdzie!

Znalazłem jeszcze jedną ciekawą rzecz- następca K7Pro2 czyli K7Turbo (płyty różnią się chipsetami KT133 i KT133a) nie będzie działał z Durniem 1300!!! Ciekawe dlaczego?

http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...S-6330%20Ver3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem pierwsza wersje K7TPRO czyli na KT133 i nie bylo zadnych problemów z Duronem 1000 na Mrdzeniu Morgan. Ale z tego co pamietam to swego czasu był dostepny bios dla tej płyty obługującej nowe CPU. Nowe biosy pewnie to maja i dlatego MSI sie tym nie chwali. Teraz mam MSI K7TRO2A na KT133A ver 5.0 i na niej chodza wszystkie CPU poza tymi z 333 MHz magistrala czyli najnowsze XP2600 i XP2700. Pozostałe jak podaje nawet info na stronie MSI sa obsługiwane bez najmniejszego problemu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem pierwsza wersje K7TPRO  czyli na KT133 i nie bylo zadnych problemów z Duronem 1000 na Mrdzeniu Morgan. Ale z tego co pamietam to swego czasu był dostepny bios dla tej płyty obługującej nowe CPU. Nowe biosy pewnie to maja i dlatego MSI sie tym nie chwali. Teraz mam MSI K7TRO2A na KT133A ver 5.0 i na niej chodza wszystkie CPU poza tymi z 333 MHz magistrala czyli najnowsze XP2600 i XP2700. Pozostałe jak podaje nawet info na stronie MSI sa obsługiwane bez najmniejszego problemu...

Może i chodzą (jestem ciekaw czy rzeczywiście sprawdziłeś na tej płycie np D1300, albo Athlona w 0,13), ale MSI się do tego oficialnie nei przyznaje! Wg nich nawet D1300 na tej płycie nie powinien pójść!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...