McGreg Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Witam! Właczylem program prime95 na moim kompie i czekalem okolo1 godziny i test wciaz trwal. To byl test Small FFTs na test CPU. ile powinien trwac i czy moge go zostawic do testu np na noc?? oraz czy po tescie sam sie wylaczy. 2 pytanie to testowalem moja karte graf ATI Radeon 9800 pro excalibur na 3d marku. wyniki byly takie: 3d mark 2001 - 18457 punktow, 3d mark 2003 - 5846 punktow czy to jest ok?? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Torture test załącz na kilka godzin. Wg mnie nie ma sensu katować procka całą noc. Jaki soft w przyszlości będzie to robił? Kompresja lub dekopresja WinUha lub KGB oczywiście trwać może 10 i wiecej godzin, "przerobka" np. avi do dvd juz wiele krócej. To takie przyklady na temat - co może obciążyć na maxa mój procesor. Jeżeli po kilku godz. nie wywala błedów to bądź o swoje cpu spokojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Witam! Właczylem program prime95 na moim kompie i czekalem okolo1 godziny i test wciaz trwal. To byl test Small FFTs na test CPU. ile powinien trwac i czy moge go zostawic do testu np na noc?? oraz czy po tescie sam sie wylaczy. 2 pytanie to testowalem moja karte graf ATI Radeon 9800 pro excalibur na 3d marku. wyniki byly takie: 3d mark 2001 - 18457 punktow, 3d mark 2003 - 5846 punktow czy to jest ok?? pozdrawiam Prime95 należy puścić na kilka godzin minimum 8 żeby mieć pewność, możesz zostawić na noc ale sam sie nie wyłączy co do 3DMark to wynik jest OK, choć ja na tej karcie (wyprodukowana przez ATI :D ) i P4 3GHz osiągałem ~6500 (bez podkręcania) Edytowane 3 Marca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...