mikimisz Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Witam! Mam taki problem: Mam NEO 512 rozdzielone przez Switch(nie znam modelu, ale jak trzeba będzoie to zdobęde) na 5 kom. Ostatnio zacząłem grać w WoW'a ale przy połączeniu P2P na jednym z komputerów Latency w grze(ping) jest straszne. I tu moje pytanie czy moge ustawić na switcu minimalny transfer dla mojoego kompa(np. 128), lub czy jest jakiś program, który będzie blokował połaczenie P2P na tamtym komputerze kiedy zechce??(czyli włączam jak chce grać a jak nie ti wyłączamm) Ewentualnie czy takie połączenia moge blokować na modemie(mam Thomsona series 500) Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak blokować porty używane prze eMule i BitoComet ręcznie?? PROSZĘ O JAKĄŚ INSTRUKCJE JAK TO ZROBIĆ Edytowane 3 Marca 2006 przez mikimisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zobacz w instrukcji Thomsona czy masz mozliwość nałożenia jakichś ograniczeń. Raczej nie ma tam menadżera pasma a to ci bedzie potrzebne. W grę może jedynie wchodzić zablokowanie określonych portów dla określonych adresów IP. Inaczej nie da rady. Switch nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikimisz Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 nie moge znaleść instrukcji:(( a ta w necie dotyczy tylko instalacji, a mógłbyś mi powiedzieć jak zablokować te poszczególne porty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...