CHIKEN Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 :cry: Witam Mam pytanie jak podłączyć internet chello do laptopa, chwilowo nie mam kompa stacjonarnego i chce kozystać z laptopa. Sieciowo coś mi nie chce działać. Jakiś pomysł??? Czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jesli masz Chello to masz modem kablowy, ktory na wyjsciu powinien miec RJ45 i USB. Jak ci nie idzie sieciowo to probuj przez USB. Z deka to troche dziwne ze przez siec ci nie idze... W Win masz wszystko ustawione na "domyslne"? Sadze ze powinienes miec modem ARRIS CM450B... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 moze napisz jak to robisz jesli masz w lapku karte ethernetowa to po ustawieniu DHCP powinienes miec internet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1977 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 niedziała mu net w w chello jest zapamietany adrec mac karty sieciowej z kompa stacjonarnego,a w laptopie ma inny adres mac w sieciówce...............jak planujesz dłuzej porobic cos na laptopie podłaczonym pod net to zadzwoń do upc i sciemnij ze zmieniłeś kompa i ci niedziała(udaj głupa) i ci rozpoznaja nowy adres mac. ale jak bedziesz chciał podłaczyc potem kompa stacjonarnego to bedziesz musiałto zrobić ponownie. lepszym rozwiazaniem byłby zakup routera i wypuszczenie sygnału na dwa kompy . z kompa zarejestrowanego w chello klonujesz adrec mac do routera i po krzyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...