860lacov Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Chcę sobie kupić kostkę 1024 ramu, ale na allegro jedyne w rozsądnej cenie(dla mnie) to pamięci 333. Problem w tym, że są to pamięci ECC. Już mniej więcej wiem czym się różnią od zwykłych, ale niestety nie bardzo wiem czy będą działać na moim kompie(jak w podpisie) Chodzi mi oczywiście o kompatybilność z mobo procem i pamięciami, które już mam w kompie(256 kingstone i 256 nanya) Powiedzcie mi jeszcze bo chcę się upewnić, ale chyba lepiej będzie zakupić 1024@333 niż 512@400? edit Przepraszam, że umieściłem tutaj. Zrobiłem to przez pomyłke. Proszę o przeniesienie tematu do działu pamięci ram. Nie chciałem umieszczać tematu w dziale o podkręcaniu Edytowane 4 Marca 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Chcę sobie kupić kostkę 1024 ramu, ale na allegro jedyne w rozsądnej cenie(dla mnie) to pamięci 333. Problem w tym, że są to pamięci ECC. Już mniej więcej wiem czym się różnią od zwykłych, ale niestety nie bardzo wiem czy będą działać na moim kompie(jak w podpisie) Chodzi mi oczywiście o kompatybilność z mobo procem i pamięciami, które już mam w kompie(256 kingstone i 256 nanya) Powiedzcie mi jeszcze bo chcę się upewnić, ale chyba lepiej będzie zakupić 1024@333 niż 512@400? edit Przepraszam, że umieściłem tutaj. Zrobiłem to przez pomyłke. Proszę o przeniesienie tematu do działu pamięci ram. Nie chciałem umieszczać tematu w dziale o podkręcaniu nie bedą działac na zwykłym kompie, te pamięci są głównie przeznaczone dla serwerów a nie stacji roboczych. No chyba że twoja płyta obsługuje ten typ pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...