paln Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Witam, mam takie pytanko, z tego co sie orientuje to Ayurox bez problemu za free do uzywania w firmie - mam racje? ale nie wiem jaki jest w nim dostepny pakiet biurowy (mam na mysli, dostapny z instalatora, a nie instalacja z zew binarek czy zrodel), jaka wersja i na jakiej licencji, czy bede go mogl uzywac bez problemu w firmie? Jaka jeszcze konfiguracje byscie polecali, do tego systemu? Ja nie uzywam takich "okienkowych" linuksow i nie wiem, czego moga one wymagac, do w miare normalnej pracy biurowej. Sekretarka by mi zyc nie dala, jakbym jej kazal w konsoli pracowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) http://pl.openoffice.org http://openoffice.pl co do pytania o konfiguracje - polecam ci xorg do normalnej pracy biurowej.. (moja odpowiedz w pelni oddaje Twoje pytanie :) ) Edytowane 5 Marca 2006 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 zdecydowanie ta odpowiedz jest dla mnie nie wystarczajaca :) o konfiguracje to raczej mi o sprzet chodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hillek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 linuxy z natury nie sa wymagajace mysle ze bez problemu wystarczy maszyna na poziomie P3 800 lub jakis duronik 800 nie drogi a napewno lepszy od procow typu celeron :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasi Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 w jakimś piśmie fachowym (nie pamiętam gdzie i kiedy) czytałem, że do firmy warto zakupić linuksa z gazetą (żeby mieć dowód zakupu), poniewąż inaczej US może mieć jakieś wątpliwości, czy nie jest to darowizna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 w jakimś piśmie fachowym (nie pamiętam gdzie i kiedy) czytałem, że do firmy warto zakupić linuksa z gazetą (żeby mieć dowód zakupu), poniewąż inaczej US może mieć jakieś wątpliwości, czy nie jest to darowizna...o ciup, super. czas zaatakowac USA ;) ale dzieki za info, poszukam sobie gazetki z auroksem :) no a czy ktos cos wie co z tym OpenOffice? jak jest z ta wersja wydawana przez Ux? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 no a czy ktos cos wie co z tym OpenOffice? jak jest z ta wersja wydawana przez Ux? http://openoffice.pl/search.php?f_search=l...1&submit=Szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Czemu akurat Aurox... :P A co do OO od UX to nie wiem czemu ale mi sie wiesza. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 czemu Aurox? a czemu nie? jest po polsku, i jest w miare sekretarki-friendly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...