e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Daje posta, zeby się tylko upewnić czy jakaś nowinka mnie ostatnio nie ominęła i nie walnolem jakiejs glupoty :wink: CPU - AMD Athlon 1700+ = ~270zł MOBO - MSI KT3 Ultra2 = ~380zł RAM - 256DDR PC2700 (droższy wariant 512MB) = ~260zł/550zł VGA - Radeon 9000 Saphire (droższy wariant 9500 128MB) ~350zł/900zł CDRW - LITEON 48x12x48x = ~270zł HDD - Caviar 60GB 8MB Cache (droższy wariant 80GB) = ~520zł/560zł MONITOR - Samtron 76E = ~530zł +buda+mycha+flop+klaw= 300zł ~2900/~3700zł Słucham opinii :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 a wiec napewno zrezygnuj z 9000pro, wez ta 9500... pamiec zostaw na tanszym wariancie roaz dsyk wez drozszy wariant :D i masz spoczko zajebsity kompek :) ja bym tam chcail taki zestawik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 To nie dla mnie. Zapomniałem dodac, że dla brata. Ja w takie "wolne" zabawki już się nie bawie :wink: Co do grafiki i dysku to wiem, że lepiej kupic teraz lepsze, a RAM poprostu poźniej dołożyć bo łatwiej. Nie trzeba nic wymieniac/sprzedawać itd. Ale skoro komp. idzie na raty to nie powinno być większych problemów nawet z najwyższą ceną. W końcu pare złotych miesiecznie aż takiej różnicy nie robi, a różnica między R200 a R300 (DX8.1 vs. DX9.0) i 256MB/512MB jest znaczna :) Komp. nie będzie służył tylko i wyłącznie do najnowszych gier więc dlatego brałęm pod uwagę jeszcze Radeon 9000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 dorzucilbys jakis dzwiek, chociaz live'a. Jak dla mnie lepsze to niz zintegrowany :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Rafal teraz zauwazylem, ze odkreciles radeona. Czemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Niestety tu jest ból. Brak funduszy podowuje, że pojawia się dylemat albo lepsza/lepszy grafika/ram/hdd albo dzwięk dodatkowy. Więc zostaje onboard. Zresztą brat jest "normalnym" człowiekiem i teraz zadowala sie Vibrą16 więc AC97 będzie wypas :wink: Live oczywiście byłby lepszy od AC97 (wiem bo mam jedno i drugie) 8) Kaeres - odręciłem bo po co go męczyć :wink: Zresztą ty też masz bardzo lekko IMO wykręconego swojego GF'a. Zresztą zapewne nasze powody są zbliżone 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 a male pytanko czemu nie np. kt4v lub to co w podpisie?? cena 420-440 zl a dzwiek juz masz chociasz 6- kanalowy. co do radka to sie zgadzam ;) tez bym bral z koncowka 500 .pamiatki juz chyba musza staniec bo sie zachowuja jak nasza zlotowka sztucznie pompowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 to moze plyte kt333 - ultra 2 br :) kumpel dzisiaj kupil dzwiek 5.1 / raid /bluetooth cena we wrocku 399 zl :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Plytke bym dal na nforce2 i do tego 2x 256 pc2700 samsung, spokojnie pojda na 200 fsb. A procek z dobrym coolerem spokojnie na 2200+ mozna puscic. IMHO kupowanie prockow powyzej 2ghz, a w szczegolnosci PIV, gdyz taki 1.8 super sie kreci, kompletnie mija sie z celem. Lepiej juz dac lepsza grafike lub wiecej ramu(512MB powinno styknac), czy nawet lepszy monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 panie ten monitor to zly wybór :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Looknij na www.proline.com.pl - tam te Caviary 80GB sa po 535zl :D sam tam hcyba kupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 KaT - ale ceny płytek na nforce dwa to jakieś nieporozumienie w wypadku kupowania kompa za 3k.... floyd - dlaczego zły. Jak na low-end 17" w sam raz. Ceny i parametry w normie. Ewentualnie model DF jak nie będzie wiele droższy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 bez przesady, 500-550 za plyte to chyba nie tak duzo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Dużo jeżeli się weźmie pod uwagę, że zblokowane PCI/AGP i trochę wyższa wydajność nie jest aż tak potrzebna. Komp i tak nie będzie jakoś hardcore'owo kręcony. Dla swiętego spokoju dam poprostu 10x166 i wsio :D W kasa na kompa jest bardzo ograniczony. IMO KT3Ultra2 spokojnie wystarczy. Co innego jakbym brał kompa dla siebie. Jeżeli byłaby to platforma AMD to napewno wybrałbym nForce'a 2 i to pewnie od Asusa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...