Skocz do zawartości
KOala

Jak długo twój komp liczy jedną próbkę Seti?

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o podawanie proca i systemu! Najlepiej gdy wynik danej próbki będzie obliczony, gdy komp nie robił noc innego poza Seti!

-Athlon 500 Win98SE 8h30m

-Duron 1200 WinXP 4h50m

-P4 2000 WinXP 4h00m - nie wiem czemu tak mało????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbka 4.11TeraFLOPs - 2.83h-3.11h

Próbka 3.33TeraFLOPs - 2.44h-2.78h

Procek to AXP 0.13 @1933MHz WinXP DDR333@386-2-2-6-2-1T

Czasy 1 gdy tylko SETI - 2 przy normalnej pracy (winamp, IE, OE itd itp.)

KOala nie zanaczyłeś jakie próbki (rozmiar) i o jakim nachyleniu (angle) to po pierwsze. Po drugie ma znaczenie szyna pamieci i ich timingi - różnica do 40 min

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, nie wiedziałem, że pamięci mają takie znaczenie!!!

Jeżeli chodzi o parametry samych próbek to zauważyłem, że genaralnie są dwa rodzaje (liczące się wolniej i szybciej), ale tych ostatnich jakoś ostatnio nie miałem, generalnie chodziło mi o rząd wielkości!

Ciekawi mnie jedno- jak to możliwe, że PIV 2G liczy próbkę w okolicach 4 godzin, a nawet 4godz10min, a mój Duron1000@1210 w okolicach poniżej 5 godzin. Powinna być chyba dużo większa różnica?

PS Twój Athlon liczy prawie godzinę szybciej od PIV przy porównywalnych zegarach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbka Seti to taki soft do wygrzewania procka- po przeliczeniu około 100 próbek lub więcej procesor staje się bardziej podatny na overclocking!

Szczegóły tutaj http://koala.host.sk/seti/seti.htm lub tutaj http://setiathome.pl/

Każdy szanujący się overclocker liczy Seti!

!!!Setimaniacy wszystkich krajów łączcie się!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi