KOala Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Proszę o podawanie proca i systemu! Najlepiej gdy wynik danej próbki będzie obliczony, gdy komp nie robił noc innego poza Seti! -Athlon 500 Win98SE 8h30m -Duron 1200 WinXP 4h50m -P4 2000 WinXP 4h00m - nie wiem czemu tak mało???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 CELERON (p2) WIN 98 SE - nie wiem ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Próbka 4.11TeraFLOPs - 2.83h-3.11h Próbka 3.33TeraFLOPs - 2.44h-2.78h Procek to AXP 0.13 @1933MHz WinXP DDR333@386-2-2-6-2-1T Czasy 1 gdy tylko SETI - 2 przy normalnej pracy (winamp, IE, OE itd itp.) KOala nie zanaczyłeś jakie próbki (rozmiar) i o jakim nachyleniu (angle) to po pierwsze. Po drugie ma znaczenie szyna pamieci i ich timingi - różnica do 40 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 No cóż, nie wiedziałem, że pamięci mają takie znaczenie!!! Jeżeli chodzi o parametry samych próbek to zauważyłem, że genaralnie są dwa rodzaje (liczące się wolniej i szybciej), ale tych ostatnich jakoś ostatnio nie miałem, generalnie chodziło mi o rząd wielkości! Ciekawi mnie jedno- jak to możliwe, że PIV 2G liczy próbkę w okolicach 4 godzin, a nawet 4godz10min, a mój Duron1000@1210 w okolicach poniżej 5 godzin. Powinna być chyba dużo większa różnica? PS Twój Athlon liczy prawie godzinę szybciej od PIV przy porównywalnych zegarach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Co to jest ta probka SETI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Próbka Seti to taki soft do wygrzewania procka- po przeliczeniu około 100 próbek lub więcej procesor staje się bardziej podatny na overclocking! Szczegóły tutaj http://koala.host.sk/seti/seti.htm lub tutaj http://setiathome.pl/ Każdy szanujący się overclocker liczy Seti! !!!Setimaniacy wszystkich krajów łączcie się!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 ło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Co to jest ło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...