Skocz do zawartości
Gliko

Winfast Tv 2000 Xp Expert - Problem Z Obrazem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem sobie kartę telewizyjną Leadtek Winfast TV 2000 XP Expert i mam z nią problem. Mianowicie jak oglądam coś na kompie w kolorze to mam kolory tylko w odcieniach od niebieskiego do czerni czasem gdzieniegdzie pojawia się taki róż oprócz tego cały obraz tak dziwnie śnieży .

post-12529-1141528122_thumb.jpg post-12529-1141528192_thumb.jpg

Po ustawieniu obrazu na czarno-biały ( przesuwając suwak saturation do lewej) odbiór jest dokładny i czysty

post-12529-1141527891_thumb.jpg

Teraz nie wiem w czym jest problem. Czy możliwe jest że takie cos robi się z powodu nie podłączenia kabelka od dźwięku (osobiście wątpię, ale że w tej materii jestem laikiem wole to dopisać) I teraz moje pytanie co należałoby zrobić żeby móc oglądać rzeczy w całej gamie kolorów i bez śnieżenia. Czy możliwe jest że to jakaś wada karty, lub tez niezgodność z moim sprzętem (AMD 64 Athlon 3000+; 1GB ramu kingstonsa; graf: Asus extreme ax 300, płyta główna Asusa z oznaczeniem a8000)

Z góry wielkie dzięki

Pozdrawiam

Edytowane przez Gliko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze mogles zadac pytanie w jakims juz istniejacm temacie o tym tunerku.

Co do porblemu to mialem to samo a problem tkwi w ustawieniu systemu odbierania czyli np. Pal/Secam/NTSC.

Teraz masz ustawiony zly system. Ustaw sobie PalB/D lub Polske w menu wyszukiwania kanalow, potem zaznacz "Auto Fine Tune" i"Adaptive Chanenel Scanning" i daj na "Scan Channels". Potrwa to troche. Potem juz tylko ponazywac kanaly jak sie chce(lub nie nazwyac) i mozna juz spokojnie ogladac TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi