ya23 Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 na stronie widze cos takiego: <frameset rows="*,15" frameborder="NO" border="1" framespacing="0" name="frameset"> <frame src="full.html" name="main" scrolling="yes"> <frame src="empty.html" name="top" scrolling="NO"> </frameset> <noframes> <body> </body> </noframes> Jak pobrac kod strony full.html? Wpisujac po prostu www.serwer.com/full.html zrodlo nie zmienia sie. Uzwalem delphi 7 i komponentu TWebBrowser, stron wyswietla sie poprawnie, lecz nie wiem jak sie tam pobiera kod strony :( probowalem indy, a konkretnie idHTTP, lecz umiem tam pobrac tylko powyzszy kod. Moje pytanie brzmi: W czym moge napisac przegladarke, ktora musi: - umiec zalogowac sie i podtrzymac polaczenie - rozwiazywac powyzszy problem z ramkami - w miare mozliwosci latwa obsluge wysylania formularzy, na zasadzie formularz.pole1 = wartosc, a potem formularz.wyslij Sciagnalem dokumentacje Indy, lecz nie wiem czy jest sens sie w to wgryzac... wiecie moze jakich komponentow moge uzyc, zeby spelnily moje wymagania? W gre wchodzi dow. srodowisko oparte na pascalu/C/C++. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...