Skocz do zawartości
Slayer

Problem Z Danymi Na 2 Partycjach

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem sie z tym jak tylko kupiłem notebooka z zainstalowanym fabrycznie XP. Z tym ,że tam to wyglądało znacznie gorzej tj. -stworzyłem nową partycję przez Partition Magic 8.0. Dane, które tam umieściłem ( np. instalatory, gry, programy, dokumenty), nie chciały na nowej partycji działać. Po przeniesieniu ich na 1 partycję wszystko działało jak trzeba. Rozwiazaniem było zainstalowanie wszystkiego od nowa na "oryginalnym" Windows - do dzisiaj nie wiem, jakbym miał rozwiązać taki problem bazując na tak spreparowanym systemie.

2 przypadek to taki, że po usunięciu z komputera desktop( zainstalowaniu na nowo po formacie) systemu Windows XP 64 bit na miejsce Widnows XP 64 bit czasami instalatory z 2 partycji nie chcą działać- wskazują na uszkodzenie pliku. Po przeniesieniui ich na 1 partycję wszystko działa jak trzeba. To samo dotyczy czasami niktórych programów np. Everest działa tylko z partycji C ( przedtem nie było takich problemów).

Żadne wirusy, trojany czy uszkodzenia dysku nie zostały wykryte. :huh: Takze samo NTFS się nie posypało :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi