Skocz do zawartości
Dog

Problem z eheim 1048!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Oj rozkrecalem, zakrecalem...dokrecalem obcegami...to jest ponizej mocowania weza z wlotem..przecieka wylot..czym to ewentualnie uszczelnic|?

Mam taką samą pompkę i jak na wylot (między wylot a wąż) włożyłem taką bardzo cieniutką wstążeczkę (taką jak przy pakowaniu prezentów związuje się paczkę :lol: ) żeby widzieć 3 woda płynie, to i tak pojawiał się przeciek. To samo było w przypadku nitki :!: Nie mogłem w to uwieżyć, że przez coś co ma grubość tak minimalną powstają jednak wycieki - radzę sprawdzić założenie węża i sam wąż :idea:

Jeśli jednak okaże się, że to faktycznie wyciek "na wylocie", a nie "na wężu", to spróbuj po zakręceniu silikonem z tubki wszystko potraktować i oblepić wcześniej końcówkę gwintu taką silikonową taśmą uszczelniającą :idea: Powinno pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK:) obaczaje dzisiaj wszystko i odezwe sie wieczorem...ktos tam napisal, ze cybantem, ale przeciez one sa okragle, a wylot 8 katny...wiec nie wiem jaki bylby sens.Odezwe sie wieczorkiem, czy cos wymyslilem. Pozdrawiam i dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo to mozliwe..zrobilem taki patent: te mala, czarna uszczelke co jest w takim rowku, przesunalem do gory tak, ze jest teraz jakby na "zewnatrz"...dokrecajac wlot przyciska sie te uszczelke... na razie nie cieknie...potrzymam tak ze 24h i zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zapytam czy obieg wody jest zamkniety czy otwarty?

wiem e pompki eheima dzialaja jako zatapialne i nie.zatapialne, jakie inne nie zatapialne (oprocz eheima) bys polecil, i czy w ogole jest sens brac inna firme niz eheim?

PS. przeszukalem calego tweaka i klarownej, jasnej odpowiedzi nie znalazlem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...nie znam sie dobrze na pompkach..moja pracuje jako niezatapialna i coz..klasa sama w sobie:) Wiadomo, ze jest duzo drozsza od innych pompek, ale mysle, ze warto zainwestowac. Pozdrawiam.

W pelni sie zgadzam. Warto miec Eheima, nawet za wieksza kase - ja dzis nie zamienilbym swojej 1048 na nic innego, no chyba ze na mocniejsza (1250) :wink:

Cisza calkowita to jest to co w niej kocham najbardziej :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi