Dog Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Na gorze (tam gdzie woda wylatuje:), w miejscu dokrecenia wyprowadzenia, a wierzchu pomki pojawia sie woda:( krolpami...czego to moze byc wina? Uszczelka? Jest jakis specjalny sposob dokrecania wylotu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Pojawia się woda, bo tamtędy ona wylatuje - to chyba nie jest dziwne :) A tak serio, rozkręc i zakrec jeszcze raz... może gwint zwaliłeś, a może masz nie tej grubości wężyk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Oj rozkrecalem, zakrecalem...dokrecalem obcegami...to jest ponizej mocowania weza z wlotem..przecieka wylot..czym to ewentualnie uszczelnic|? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Oj rozkrecalem, zakrecalem...dokrecalem obcegami...to jest ponizej mocowania weza z wlotem..przecieka wylot..czym to ewentualnie uszczelnic|?metalowym cybantem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Oj rozkrecalem, zakrecalem...dokrecalem obcegami...to jest ponizej mocowania weza z wlotem..przecieka wylot..czym to ewentualnie uszczelnic|? Mam taką samą pompkę i jak na wylot (między wylot a wąż) włożyłem taką bardzo cieniutką wstążeczkę (taką jak przy pakowaniu prezentów związuje się paczkę :lol: ) żeby widzieć 3 woda płynie, to i tak pojawiał się przeciek. To samo było w przypadku nitki :!: Nie mogłem w to uwieżyć, że przez coś co ma grubość tak minimalną powstają jednak wycieki - radzę sprawdzić założenie węża i sam wąż :idea: Jeśli jednak okaże się, że to faktycznie wyciek "na wylocie", a nie "na wężu", to spróbuj po zakręceniu silikonem z tubki wszystko potraktować i oblepić wcześniej końcówkę gwintu taką silikonową taśmą uszczelniającą :idea: Powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 OK:) obaczaje dzisiaj wszystko i odezwe sie wieczorem...ktos tam napisal, ze cybantem, ale przeciez one sa okragle, a wylot 8 katny...wiec nie wiem jaki bylby sens.Odezwe sie wieczorkiem, czy cos wymyslilem. Pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 cos tam kombinuje, ale dalej przeciek...znaczy sie eheim wcale takim cudem nie jest...skoro "taka" firma pozwala sobie na produkowanie gowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ta szczelina to raczej ze złego przykręcenia. Jak piszesz że przykręcłeśobcęgami to już na 100% mogłeś przerwać gwint. ja proponuje kupić taśme teflonową owinąc dookołoa złącza i dokręcić. Taśma teflonowa wypełni szczeliny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Bardzo to mozliwe..zrobilem taki patent: te mala, czarna uszczelke co jest w takim rowku, przesunalem do gory tak, ze jest teraz jakby na "zewnatrz"...dokrecajac wlot przyciska sie te uszczelke... na razie nie cieknie...potrzymam tak ze 24h i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=_CICHY_= Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 a zapytam czy obieg wody jest zamkniety czy otwarty? wiem e pompki eheima dzialaja jako zatapialne i nie.zatapialne, jakie inne nie zatapialne (oprocz eheima) bys polecil, i czy w ogole jest sens brac inna firme niz eheim? PS. przeszukalem calego tweaka i klarownej, jasnej odpowiedzi nie znalazlem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dog Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Witam...nie znam sie dobrze na pompkach..moja pracuje jako niezatapialna i coz..klasa sama w sobie:) Wiadomo, ze jest duzo drozsza od innych pompek, ale mysle, ze warto zainwestowac. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Witam...nie znam sie dobrze na pompkach..moja pracuje jako niezatapialna i coz..klasa sama w sobie:) Wiadomo, ze jest duzo drozsza od innych pompek, ale mysle, ze warto zainwestowac. Pozdrawiam. W pelni sie zgadzam. Warto miec Eheima, nawet za wieksza kase - ja dzis nie zamienilbym swojej 1048 na nic innego, no chyba ze na mocniejsza (1250) :wink: Cisza calkowita to jest to co w niej kocham najbardziej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...