paldam Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Zaraz jade po D-linka 504t i chciałem się spytac tych co się znają: chce podzielić neostrade 1024 na 3 komputery( bezprzewodowo) ,chciałem się zapytać jak wygląda podział łącza. Czy router sam podzieli prędkość na trzy równe części. Czy np. jeśli będę sam w internecie to też będe miał stałą prędkoś 1024 dzielone na 3, czy może router dzieli w zależności od ilości osób korzystających z netu? a może wogule nie dzieli :\ i kto pierwszy ten ma szybciej. Prosze pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 z tego co wiem ten router nie ma funkcji podziału łącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paldam Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 W takim razie jak mozna podzielic łącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Bardziej zaawansowane routery pozwalają na dzielenie pasma :D (ale one kosztują) a jak nie masz siana na taki router to zostaje zawsze soft (chociażby NETLIMITER) B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paldam Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 I wtedy moge podzielić na stałe żeby było np dla każdego po 600KB/s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Dokładnie tak :) Ale pamiętaj że Dlink 504T nie umożliwia takiej konfiguracji :cry: pozostaje ci tylko wersja programowa. Edytowane 6 Marca 2006 przez piotraspoz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_erni_ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 tak szczerze, to nie wiem po co sie w takie bawic. Przeciez lepiej bedzie, gdy lacze nie bedzie podzielone sztywno... przynajmniej mi sie tak wydaje... routery ktore to umozliwiaja sa drozsze poniewaz wykorzystywane sa w wiekszych sieciach, gdzie danemu uzytkownikowi przypada dana czesc lacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...