Skocz do zawartości
bryndziorz

Instalka Win Xp I Acpi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam nietęgi problem i zasięgam porady u fachowców!

Otóż mam SL-75FRN-2 l z biosem 1.7LFB na niej athlona 2400 i 1gbram.

Problem dotyczy absługi ACPI. Do tej pory miałem WIN XP (sp1 i sp2) zainstalowanego. Gdy go instalowałem do obsługa ACPI w biosie była wyłączona (stąd komputer w Menedżerze urządzeń był wykrywany jako Standardowy komputer PC[\b]). Wszystko śmigało ok (... a mój athlonik to mnożnik ma odblokowany:)...)

zachciało mi się zainstolować Deamon Tools`- podczas dodawania wirtualnych dysków wywalało błąd 12.... Na forum Deamona wyczytałem, że chodzi właśnie o obsługę ACPI, tzn. musi być ona włączona. Jednak samo włączenie jej w biosie guzik daję- trzeba przeinstalować winde.

Tak więc ACPI włączyłem, puściłem reinstalkę i.... kupa.

Wszystko jest oki, istalator kopiuje "pliki potrzebne to instalacji" i wywala się mniej więcej w tym samym miejscu- black screen i kursor sobie tylko miga..... (

Po wyłączeniu ACPI wszystko jest oki- też jest black screen, ale po paru sekundach wszystko wraca do normy i pliki kopiują się dalej. problem w tym, że winda instaluje się bez ACPI i ani Deamon nie działa, a nawet ,jak wyłączam kompa, to mam ten screen "MOŻNA TERAZ BEZPIECZNIE WYŁĄCZYĆ KOMPA" i powerem musze go traktować

jakieś pomysły??? próbowałem juz nawet puścić instalkę (bez ACPI), podczas resetartu kompa włączałem Acpi- instalka szła dalej ale nic to nie dało. Domdam ze mam instałe Win Xp Profa z 'wbudowanymi" sp1 i sp2. Próbowałem tez na biosie 1.7 L - bez skutku

Ma ktoś jakiś pomysł???

PS. A tak wogóle to WITOJCIE- toż to mój pierwszy raz ))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi