n305 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 witam, Zakupilem sobie volcano 7+, tak go wszycy chwala, ze na low jaki to on wydajny i cichy. I teraz nie wiem czy ja mam cos nie tego z egzemplarzem i mi chodzi jak odkurzacz, czy moze to normalne? Dodam tylko, ze poprzednio mialem spire (nieznam sie na nich, nigdzie nie pisze jaki model, wiem tylko, ze standardowy za 50 zyka :P) chodzil na 3500 rpm i byl cichszy niz obecny ... A wiec pytanie, czy ja mam cos nieteges z egezplarzem wiatraka? czy on tak chodzi 8O (dodam jeszcze, ze kupilem go w barwkomp i sam radiatro byl niezle porysowany od spodu :roll: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zdejmij grilla z wiatera !!! Mam nadzieje, ze dziala on na ok 3500 obr a nie na 6500 ;p Skreć go fanmatem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zdejmij grilla z wiatera !!! Mam nadzieje, ze dziala on na ok 3500 obr a nie na 6500 ;p Skreć go fanmatem :) To niewiele pomoże, róznica chałasu bez grila i z grilem jest odczuwalna tylko na najwyższych obrotach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 chodzi jak odkurzacz, czy moze to normalne? pewnie że normalne :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 No nie wiem, sprawdzalem jak dziala z grillem i bez i dzwiek bez byl "przyjemniejszy mniej natarczywy. Nawet na moich 2700. PS. : looknijta :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=220201#220201 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 witam, Zakupilem sobie volcano 7+, tak go wszycy chwala, ze na low jaki to on wydajny i cichy. I teraz nie wiem czy ja mam cos nie tego z egzemplarzem i mi chodzi jak odkurzacz, czy moze to normalne? Dodam tylko, ze poprzednio mialem spire (nieznam sie na nich, nigdzie nie pisze jaki model, wiem tylko, ze standardowy za 50 zyka :P) chodzil na 3500 rpm i byl cichszy niz obecny ... A wiec pytanie, czy ja mam cos nieteges z egezplarzem wiatraka? czy on tak chodzi 8O (dodam jeszcze, ze kupilem go w barwkomp i sam radiatro byl niezle porysowany od spodu :roll: ) wiesz dla jednych v7+ na low jest cichy a dla drugich nie do zniesienia - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 U mnie tez jest na 3000 obrotow, ale poziom halasu wcale mi nie przeszkadza. (i tak glosniejszy jest coolermaster 80x80 w mojej obudowie, ale juz niedlugo temu zaradze). Komp mi stoi metr od lozka i jakos moge spac w nocy wiec moze jestes przewrazliwiony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ja z wulkanem przy 3000 nie mogę spać. Przy ~2500 już tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Moj V7+ na LOW nie jest tragicznie glosny, powiem nawet, ze dziecko spoko przy nim zasypia i czasem my z zona tez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Moj V7+ na LOW nie jest tragicznie glosny, powiem nawet, ze dziecko spoko przy nim zasypia i czasem my z zona tez.Gratuluje tolerancyjnej żony. Ja musiałem vulcana zdemontować - przyznam szczerze , że mnie też drażnił. Teraz jadę sobie na box-owym coolerku Intela ustawionym na 1250 obr/min dzięki regulatorowi od vulcana na magistrali 166MHz (P4 2,98GHz) i w stresie mam 59 stopni. Nie wiem czy to nie za dużo ale na stronie Intela znalazłem info , że temperatura 70 stopni celsjusza nie jest szkodliwa na dłuższą metę. Pewnie bójda ale skoro tak piszą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Moj V7+ na LOW nie jest tragicznie glosny, powiem nawet, ze dziecko spoko przy nim zasypia i czasem my z zona tez.Gratuluje tolerancyjnej żony. Ja musiałem vulcana zdemontować - przyznam szczerze , że mnie też drażnił. Teraz jadę sobie na box-owym coolerku Intela ustawionym na 1250 obr/min dzięki regulatorowi od vulcana na magistrali 166MHz (P4 2,98GHz) i w stresie mam 59 stopni. Nie wiem czy to nie za dużo ale na stronie Intela znalazłem info , że temperatura 70 stopni celsjusza nie jest szkodliwa na dłuższą metę. Pewnie bójda ale skoro tak piszą...70C nie szkodliwe, moze i tak, ale na calkowicie dluuuuga meta na pewno nie... Zywotnosc skraca zdecydowanie. :lol: :o :D Ale Intel wymyslil ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 to jest przerąbane Bo ja mam wulkana 7 (nie +) i musiałem założyc na niego wentyla od titana ( co nomalnie na 3013 rpm chodzi) bo mi matka z drugiego konca mieszkania przylatywała że nie słyszy co w dzienniku gadają:)POWAŻNIE A sam niedawno zakladalem posta czy V7+ czy V7 jest głośniejszy i stanęło na V7+ , wiec n305 nie przejmuj sie bo to takie są patenty:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 zmien na GlacialTech Igloo 2310 o 1 stopien C gorszy od Titana - koszt ok . 50 zl a jest to chyba najcichszy obecnie cooler na rynku - titan to przy nim wyjec :) slyszysz szum dopiero wtedy gdy przylozysz ucho do wiatraczka na coolerze :))) u mnie w budzie slychac teraz tylko wentyl od zasilki grrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 dzieki za odpowiedzi :) Tak se mysle teraz po co oni dali taki wiatrak do v7+ jezeli i tak malo kto pracuje na wyzszych obrotach niz 3500, liczyli ze jacys zapalency beda na 6000 jechac? toszto glosniejsze niz suszarka do wlosow :> No nic, jak mi sie zachce ruszyc tylek to sobie kupie potencjometr i sie pobawie w zmniejszanie obrotoof ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 dzieki za odpowiedzi :) Tak se mysle teraz po co oni dali taki wiatrak do v7+ jezeli i tak malo kto pracuje na wyzszych obrotach niz 3500, liczyli ze jacys zapalency beda na 6000 jechac? toszto glosniejsze niz suszarka do wlosow :> No nic, jak mi sie zachce ruszyc tylek to sobie kupie potencjometr i sie pobawie w zmniejszanie obrotoof ;) Wlasnie moze aknieta na jakim trybie najczesciej uzywasz Volcano 7+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 yy wiadomo, ze ~90% bedzie na low :> reszta pewno na wlasnych potencjometrach jedzie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...