kata strofa Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Chciałem zamontować sobie radiator Zalmana ZM-NB47J na chipset płyty Gigabyte K8NS-Pro. Mam dwa pytania: czy ten radiator wystarczy do schłodzenia chipsetu? Obecnie ze zwykłym wiatraczkiem temperatura płyty głównej zwracana przez BIOS to 26 C. Druga sprawa: kraniec obecnego radiatora wypada na linii karty AGP. Moja obecna karta graficzna nie dosięga do niego, ale to stary Radeon 9600 (nie Pro) Sapphire Atlantis. Czy nowe karty mogłyby zawadzać o radiator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebill Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) 1. Tak wystarczy (w razie wysokich temp. zadbaj o dobry obieg powietrza w budzie) 2. jak bedzie zawadzał zawsze mozesz go przypiłować :) lub kupić zółtego zalmana Edytowane 7 Marca 2006 przez thebill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Dzięki ;-) Za parę dni przyjedzie do mnie buda Antec P150, więc z obiegiem powietrza nie będzie problemu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...