slayn Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Witam! Właśnie postanowiłem zmienić moją [ciach!]iana płytę AsRock P4VT8+ na coś innego, bo jedzie od niej syfem :D. Nie mogę podkręcic Celeraka 2,66 na FSB166... ale lipa.... :/, nie widzi wtedy Saty mojej ://///// Proszę o sugestie jaką płytę mogę kupić do mojego kompa, aby podkręcić celerka 2,66 do 3,5 Hhz, czyli na FSB166. Taką do 150zł.... czy wogóle taka istnieje ? Z góry dzięki za pomoc :D\ I może niech ktoś powie czy dyski Sata bez blokady napięć też się psują ?? Edytowane 7 Marca 2006 przez slayn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 troche smetnie zeznajesz :P, nie bede sie czepiał słówek ale wybierz plyta na Intelu 865PE, np Gigabyte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 ABit AS8 z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Z tego co wiem, to tego celerona to on ma na Socket 478, wiec ten abit odpada. Mozesz wziac sobie Asuska P4P800, MSI Neo2-p(sam mam i nawet fajna :)) i pewnie cos by sie jeszcze znalazło. Oczywiscie obydwie płyty mają blokade PCI/AGP więc pokrecisz sobie nawet do FSB 200 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 abit IS7-E2 tak jak kolega wyzej cos na intelu 865PE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayn Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 A czy będzie jakaś różnica w intel 865p a 865pe ?? Bo te "P" są tańsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 'pe' obsługuja fsb800 oficjalnie (a co za tym idzie - nie powinno być zadnych przygód) a 'p' nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 asus p5p800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 asus p5p800Przecież to Celeron na 478 :wink: Asus P4P800SE, Abit IS7, IS7-E, Gigabyte GA8-IP1000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Gigabyte 8I848PM fajna nie droga płytka posiada wszytsko to co i865 noi ma blokade PCI/AGP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Gigabyte 8I848PM fajna nie droga płytka posiada wszytsko to co i865 noi ma blokade PCI/AGP :DHmmm raczej nie posiada wszystkiego :lol: i848 odróżnia od i865P/G/PE obsługa dual chanel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Tak i848 nie posiada dual chanela i tym sie tylko różni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Tak i848 nie posiada dual chanela i tym sie tylko różni :DA platfroma Intela bez dual-a = kupka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 'pe' obsługuja fsb800 oficjalnie (a co za tym idzie - nie powinno być zadnych przygód) a 'p' nieP w nazwie plytki oznacza Platinum Edition " MSI 865PE Neo2-P" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 A platfroma Intela bez dual-a = kupka Czemu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 intel nie jest porażająco wydajny. a jeszcze ograniczanie go przez jednokałową pamięc jeszcze sie przyczyni do spadku wydajności. btw. 865pe MA blokade pci/agp. wiec 848 jest tylko i wylacznie słabszy... (no, moze jeszcze tanszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...