Shreader Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Witam wszystkich W pracy posiadam sieć komputerową (jakieś 20 kompów) na neostradzie 2MB Może mi ktoś powiedziedź jak w PROSTY sposób sprawdzić obciążenie sieci ? Chodzi mi o to żeby sprawdzić który komputer w danej chwili wykorzystuje najwięcej procent połączenia. Poprostu ktoś ostro ściąga w pracy i chcę go namierzyć. Wiecie jak to zrobić ? Jestem adminem ale dopiero zaczynam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Takie rzeczy to sie sprawdza na routerze / serwerze (jeśli ma statystyki ruchu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Jesteś adminem, a nie wiesz tak podstawowych rzeczy?... Robi mi się niedobrze, na samą myśl, że takie stanowiska zajmują ludzie, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia. Edytowane 8 Marca 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) rada jest prosta skonfiguruj kompy tak zeby byly do pracy a nie "sciagania " nie napisales tez czy uzywacie routera czy moze jakis serwer jesli tak to jaki system czy "obciazenie sieci" odnosi sie do LANu a moze chodzi o WAN? i chyba nie ten dzial Edytowane 8 Marca 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shreader Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Jesteś adminem, a nie wiesz tak podstawowych rzeczy?... Robi mi się niedobrze, na samą myśl, że takie stanowiska zajmują ludzie, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia. [ocenzurowano] Wiem ci i jak zrobić na ruterze, serwerze itp Ale chodzi mi o jakiś prosty sposób i może ktoś ma jakiś pomysł ! [ocenzurowano] Jest to sieć LAN, modemoruter microsoftu. Słyszałem o jakiejś możliwości sprawdzenia tego z poziomu wiersza poleceń... // Cenzura by marco - tego typu język nie będzie akceptowany na tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 hm....... masz na routerze mozliwosc zapisu loga? i po problemie P.S. mozesz tez na kompie to obejzec ( ja uzywam daemona KIWI ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...