Skocz do zawartości
Mazzi

Seagate - Jak To Z Gwara?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam wlasnie kupic dysk, 200 - 250GB na Sata2. Poczatkowo planowalem wziazc samsunga, jednak widze ze seagate daje 5 lat gwary...

Jednak patrze po ofertach sklepow komp i widze, ze u nich jest juz 36m-cy, to co reszte u producenta??

Niech mi ktos wyjasni ta sprawa.

A tak poza tym to co lepiej sie sprawuje, sams, seagate a moze caviar...

malo testow dyskow o tej pojemnosci, albo slabo szukalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem wczoraj samsunga 250 gb i też miałem brać seagate ale koleś w sklepie powiedział mi że mimo dłuższej gwarancji to są one bardziej awryjniejsze od samsungów.

Chciałem też z cachem 16mb ale nie było samsungów tylko maxtory a ja uważam że są one gorsze i sprzedawca powidział mi że to ma największe znaczenie przy kopiowaniu plików a przecież tego nie robi się na codzień ;)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem wczoraj samsunga 250 gb i też miałem brać seagate ale koleś w sklepie powiedział mi że mimo dłuższej gwarancji to są one bardziej awryjniejsze od samsungów.

Chciałem też z cachem 16mb ale nie było samsungów tylko maxtory a ja uważam że są one gorsze i sprzedawca powidział mi że to ma największe znaczenie przy kopiowaniu plików a przecież tego nie robi się na codzień ;)

Pzdr.

no wlasnie rozwazam seagate 250GB z 16MB cache'u. wiesz, dla mnie ten seagate moglby popsuc sie i dwa miechy przed koncem gwary, to by mi wymienili na nowy, zapewne duuuzo wiekszy dysk. wiec tlumaczenie typa ze sklepu jest durnowate przynajmniej...

16mb cache'u lubi sie przydac, a kopiowanie to jedna z czestszych operacji na dysku...

jeszcze ejdno - sprzedawcom to tak nie wierz, bo zazwyzaj to banda dupkow... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi