Skocz do zawartości
lutekstan

Winfast Dv2000 I Audigy Se

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Do tej pory TV chodzilo mi bez zarzutów.

Dzisiaj kupiłem sobie kartę muz. SB Audigy SE i nagle dziwne rzeczy zaczely sie dziać w TV.

A dokładniej przy każdej zmienie kanału włacza sie "Mute". i potem tak zostaje. Musze je za każdym razem wyłaczać.

Doprowadza mnie to do szału. :mur:

Podłączenie mam przez kabelek z karty muz. do karty TV ( do tej pory miałem z płyty głównej do karty TV i śmigało).

Jak kupiłem kartę muz. to wyłączyłem kartę zintegorwaną. Karta muz. chodzi aż miło ale co z tym "Mute" przy zmianie kanałów.

Do karty muz mam podłączone głośniki 5.1

Odinstalowałem TV całkowicie (ze sterownikami) i jeszcze raz zainstalowałem ale to nie pomogło.

W ustawieniach w PVR mam:

Audio Out Control Line: Auxiliary

Audio Recordin Line: Auxiliary

Wersja sterownika: 5.13.1.3304

Zauważyłem że przy zmianie kanałów wycisza mi sie automatycznie AUX w "Surround Mixer". Moze to kwestia ustawień

w oprogramowaniu karty muz. a nie karty TV.

Chciałbym mieć tak podłączone aby chodziło 5.1 i zebym mógł gadulićprzez Skypa bez rozłączania kabelków.

Miał ktoś podobny problem?? POMOŻCIE PROSZĘ !!!

Edytowane przez lutekstan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi