olszak15 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Witam. Mam neo 512 i dziele ja na 2 kompy pentagramem :(. Moj problem jest taki. Gdy dwa kompy sa wlaczone na jednym bardzo wolno chodzi internet. Strony nie wskakuja za 1 razem a bitcomet wyciaga 8 kb/s. Gdy jeden komp jest wlaczony wszystko chodzi idealnie. Edytowane 11 Marca 2006 przez olszak15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 A przekierowywałeś porty czy coś. Najlepiej napisz jak co ustawiłeś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszak15 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mam przekierowane porty do emule, bitcomet, www i ftp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Radzę zmienić Router. Każdy Router Pentagrama to najgorszy syf na świecie. Wszystkie modele bez wyjątku z jakimi pracowałem i to co widziałem u znajomych były lekko mówiąc do d..y. Częstą przypadłością, a raczej główną wadą jest właśnie powolne działanie łącza przy zwiększonej liczbie komputerów. Przy 4 to już jest masakra. Przy trzech da się pracować ale wciąż należy systematycznie co jakiś czas resetować Router. Przy 2 raczej nie powinno być kłopotów, chociaż nie wytłumaczalne niczym gubienie ustawień doprowadza do szału. Wybierz coś z Asmaxa bądź D-Link'a. Obydwie marki biją na głowę tego Pentagrama. Przekierowywanie portów nie ma sensu, jeżeli wogóle Bitcomet działa. A żeby nie zostać oskarżonym o gołosłowność: Strony nie wskakuja za 1 razemto samo spostrzeżenie na http://twojepc.pl/artykuly.php?id=pentagram_cerberus_adsl&strona=6 (zobacz co jest napisane w "wadach" urządzenia) Edytowane 14 Marca 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...