Zawi Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 >>. W najblizszym czasie mam zamiar wyciszyć troche kompa i przydała by mi sie jakaś "niedroga" buda, (najlepiej w cenie niewiele przekraczającej 300zł jeśli tak się da) kompa będe wyciszal tradycyjnie na radjatorach więc zależy mi na dobrym obiegu powietrza, dodam że najlepiej by było gdyby buda miała głównie miejsca na wiatraczki z przodu i tyłu na bokach mi nie zalezy gdyz i tak tam nic nie wstawie, bo biurko by ograniczało ich mozliwości. - Czekam na propozycje >>. Drugie pytanko - komp będzie miał (mniej więcej) konfig: sempron 3000 s939 epox(z agp) lub Asrocka dual sata prolink 6600gt LG dvd-rw WDC 160GB sound blaster (jakiś) i chciełbym do niego jakąś zasiłke co by mu sprostała a przy tym była w miare cicha (tak w cenie ok 250zł) - również czekam na propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Więc zasadniczo jeśli chodzi o cichy komputer to mój pogląd jest taki chipset pasywnie, grafika cicha, procesor pasywnie. Obieg powietrza wymusza standardowo 12cm wentylator w zasilaczu, dodatkowo automatycznie, manualnie albo ciągle z tyłu obudowy jest 2x80(gorzej ale taniej) lub 1x120 wentylator. Budy 159 zł - stary ale jary chieftec dragon w kolorze paskudnym żółtym 165 zł - pomarańczowym 199 zł - limonkowo zielnym - ja go biore ;x http://mcs.pc.pl/shop_img/chieftec/Dragon/...1GN-D-U_big.jpg w podobnej cenie masz sporo Coolermasterów które są niezłe, od 250 do 300 zł, jest tandetna i odradzana soprano oraz niewiele więcej. kupienie dragona który ma 2x80 z przodu - niepotrzebne w zasadzie, 2x80 z tyłu i 1x80 z boku. Obudowa jest stara, ale imho w tej cenie nic lepszego nie ma. Nie ma w niej wiele miejsca w porównaniu do wersji Long nowszych chiefteków ale jest naprawdę ok. Zasilacz jeśli cisza to Seasonic/Tagan. Za 289 zł jest doskonały seasonic S12 380W, za 239 jest 330W - wbrew pozorom 330W to wystarczająca ilość (sam mam 300W huntkey i troche lepszy sprzęt od twojego) Jeśli chcesz oszczędzić to masz fantastyczne huntkey 350W za 199 zł. co do taganów, w tej cenie nie kupisz nic z 12cm wentylatorem więc kiepsko.... cenowo to wychodzi - pomarańcz + huntkey = 365 zł, a limonkowy i seasonic = 488 zł. Wentylatory wystarczą Arctic Cooling za 8 zł one naprawdę są ok... Możesz też wziąć jakąś budę z 12 cm wentylatorem... całkiem dużo tego i nawet ładne. Przejrzyj sobie Coolermastery, Thermaltake (fe!!), Antec jeden w tej cenie (brzydactwo)... Edytowane 11 Marca 2006 przez maciekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Ze tez nie wspomniales o fortronach np FSP350-60MDN albo FSP350-60MDNŽ z 12cm wiatrakiem ktore za 50 pln powinny sobie poradzic... :) edit: @maciekkk a mialem doczynienia z jakims, czy tak tylko piszesz? ;) Na Twoim miejscu cieszylbym sie, jesli nie przyjdzie tu ktos o odmiennym zdaniu (slusznym) i cie porzadnie nie op!@%!^$#li :):) Popatrz na moj podpis. Edytowane 13 Marca 2006 przez fuzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekkk Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 fortron is szajse ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timotei Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 FSP350-60MDN® 20+4pin z SATA i PCI-E /59zł od pani miss_ania z Allegro ,w tej cenie niema konkurencji tylko FSP maciekkkk bredzisz bez urazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...