Ishigaki Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Przy okazji zapytaj o wersję si-97 czy si-97a. Ta ostatnia ma mocowania do A64, czyli przy zmianie platformy, masz chłodzenia bez kombinacji z zapinkami. Pytałem zenfista, ale mają tylko model 97 a nie 97A :[ czy trudne jest ewentualne przerobienie go na 97A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Podejrzewam, że da się to przerobić mając zapinkę od innego coolera pod A64. Si97 różni się od 97A wyfrezowanym otworem i dołączoną zapinką link. Napewno trzeba będzie pokmmbinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 No i fatalna sprawa - padł mi net przez 2 dni, a w tym czasie ktoś wylicytował ostatnią sztukę z oferty zenfista, więc chyba rozpoczynam poszukiwania od nowa :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Zenfist wystawił nową aukcję. Przeglądając sieć znalazłem to link. Czyli tak jak myślałem większego problemu nie będzie z przerobieniem chłodzenia, wystarczy tylko zapinka z boxowego coolera. Edytowane 20 Marca 2006 przez cho-marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Jak myslice ten Si-97 poradził by sobie z podkręconym sempronem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Zenfist wystawił nową aukcję. Przeglądając sieć znalazłem to link. Czyli tak jak myślałem większego problemu nie będzie z przerobieniem chłodzenia, wystarczy tylko zapinka z boxowego coolera. Przede wszystkim dzięki za linka. Czytałem artykuł kilkakrotnie i wydawało mi się, że wystarczy zwykła zapinka od SI-97 tylko w trochę inny sposób umieszczona? Czy coś przeoczyłem? edit: chyba już wiem: potrzebny będzie jakiś inny cooler od 939, a konkretnie zapinka do niego? czy o to chodziło? jeśli tak, to jednak niestety będzie to się wiązało z kosztami dodatkowymi :[ Edytowane 21 Marca 2006 przez Ishigaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ..... ten Si-97 poradził by sobie z podkręconym sempronem? Luknij na moja sygnaturkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Szybkie pytanie. Czy ma ktos info czy wyszly jakies zapinki od thermalrighta by mozna bylo umiescic SI-97 na 939? Czy tylko domowymi sposobami mozna do tego dojsc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Z tego co wiem zapinek firmowych nie ma. Trzeba kombinować z zapinkami z boxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishigaki Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) SI-97 przyjechał, zamontowałem go z fanderem i użyłem arctic5. Efekt - temp. w idle, przy skreconym na minimum wentylatorze - 28-29C, z S2kctl przy np. przegladaniu stronek, nawet 26C (wczesniej bylo, przy glosniejszym wiatraku na ok 2500RPM ok 35C). Po paru godzinach prime, temperatura nie przekroczyla 47C, przy caly czas tak samo krecacym sie wentylatorze. Slowem - udany zakup, dzięki za polecenie tego coolera (nawet biorac pod uwage to, ze asus zaniza pomiary, oznacza to sporą zmianę jakościową). pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2006 przez Ishigaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 big typhoon i tak lepszy :] u mnie procek bartek m (nie jak milosc) 2500+@ 2600 mhz napiecie 1.82 v w idle 39 stopni (kaloryfer na on :] a w prime small ffts ok 48 stopni i cichutkooo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 ja tam wole wiezy Eiffla na proca nie zakladac, a juz szczegolnie na socketA ;) Potem bac sie kompa dotknac ;p Si jest maly, lekki, i wydajny, czego chciec wiecej? Tak wiem, nizszej ceny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Tu link jest porównanie BT i Si-97 i jakoś BT tak rewelacyjnie nie wypada w stosunku do Si-97. Przy wentylatorze 80 mm noiseblocker puszczonym na 1900obr/min tj. ok 50m3/h i BT puszczonym na 1200obr/min 92m3/h temperatury są porównywalne. Gdyby testowano Si-97 z wentylatorem 92mm to 50m3/h mamy przy ok 1400 obr/min np. wentylator Y.S. Tech 92mm Ultra Silent 18 dBA - 49m3/h. Edytowane 26 Marca 2006 przez cho-marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 A co mysliece o tym? Nadawałoby się Semprona 2500+? Pisze nawet że pasuje na s.939, a jak pasuje na 939 to pasuje i na 754 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tu link jest porównanie BT i Si-97 i jakoś BT tak rewelacyjnie nie wypada w stosunku do Si-97. Przy wentylatorze 80 mm noiseblocker puszczonym na 1900obr/min tj. ok 50m3/h i BT puszczonym na 1200obr/min 92m3/h temperatury są porównywalne. Gdyby testowano Si-97 z wentylatorem 92mm to 50m3/h mamy przy ok 1400 obr/min np. wentylator Y.S. Tech 92mm Ultra Silent 18 dBA - 49m3/h.test, testem a ja tu o realiach mowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...