czembix Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam czy ktoś byłby mi w stanie pomóc??? A sprawa wygląda następująco: Mam kompa z jakąs płytą Claytona postanowiłem zminic na cos lepszego wiec wczoraj zakupiłem płytę ABIT IS7-E2 rozebrałem kompa poskładałem wszystkie części podłączyłem co trzeba wciskam przycisk power...komputer się włącza kontrolki na płycie sie zapalają i nic....moinitor zupełnie nie reaguje poprostu nic sie nie włącza oprocz kontrolek i wiatraków...aha HDD LED świci bez przerwy i speaker nie daje zadnego sygnału...o co w tym moze chodzić??? zaznaczam ze wszystkie komponenty tj. Procek, pamiec, HDD sasprawne bo sprawdzałem na innym kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODY89 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 czesc. Wydaje mi sie na 90% ze procek jest zle założony.... miałem kiedys to samo i to właśnie był źle założony procek;] wcisnołem go na chamca i powyginałem 5 nóżek w p4.....a dlaczego??...... bo na płycie była taka nóżka którą wpierw trzeba dźwignąc a potem wsadzic procek a ja o niej zapomniałem;];] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czembix Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 nie nie to napewno nie procek on lezy pewnie i wyjmowałem go pare razy i sprawdzałem na drugiej płycie działał procesor jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Jaki to procesor ? Dobrze założyłeś chłodzenie ? - możliwe, że działa zabezpieczenie termiczne z powodu źle założonego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czembix Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) To jest Celeron 1,7 i chłodzenie napewno dobrze założyłem bo probowałem kilka razy na tej plycie i nie szło a na innej tak na tym samym chłodzeniu oczywsicie Edytowane 12 Marca 2006 przez czembix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 To jest Celeron 1,7 i chłodzenie napewno dobrze założyłem bo probowałem kilka razy na tej plycie i nie szło a na innej tak na tym samym chłodzeniu oczywsicieMam dla Ciebie złe wieści - to jest Celeron na rdzeniu Willamete a płyta na chipsecie i865PE, a więc to raczej razem nie będzie działać, ponieważ ten chipset obsługuje już tylko procesory od rdzenia Northwood do Prescott. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czembix Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 No to nieźle ale dzieki za info idę ją jutro oddać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 No to nieźle ale dzieki za info idę ją jutro oddać Abit Is7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...