Gość nairda Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam!! Chciałbym dowiedzieć się czy jeżeli kupię dysk twardy już na sata 2 to czy będzie on działał poprawnie jeżeli mam płytkę z sata 1 ( asus a7n8x - xe ) . Rozumiem że nie będzie on działał mi szybciej niż sata 1 ale to już kwestia tego że nie mam gniazda na sata 2 ale chodzi mi głównie o to czy będzie działał a jeżeli tak to czy pracuje poprawnie w takim układzie. Pytam o to dlatego że planuję kupic dysk więc jeżeli jest możliwość to wolałbym kupić juz sata 2 (na przyszłość ) pozdrawiam!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rygu Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Witam!! Chciałbym dowiedzieć się czy jeżeli kupię dysk twardy już na sata 2 to czy będzie on działał poprawnie jeżeli mam płytkę z sata 1 ( asus a7n8x - xe ) . Rozumiem że nie będzie on działał mi szybciej niż sata 1 ale to już kwestia tego że nie mam gniazda na sata 2 ale chodzi mi głównie o to czy będzie działał a jeżeli tak to czy pracuje poprawnie w takim układzie. Pytam o to dlatego że planuję kupic dysk więc jeżeli jest możliwość to wolałbym kupić juz sata 2 (na przyszłość ) pozdrawiam!! :) będzie czasmi należy użyć zworek na dysku jeśli występują problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 czyli rozumiem że na dysku są zworki które można przekładać i wtedy dysk działa jako sata 1 lub sata 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 będzie działać na pewno, na razie różnicy w prędkość odczytu/zapisu danych, na dysku między SATA i II nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...