DioXide Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Sytuacja wygląda tak, że mój CDROM jest koszmarnie powolny i strasznie hałasuje przy czym dodatkowo na końcu instalacji czasami resetuje mi kompa. Nawet jeśli nie zresetuje to po kolejnym restarcie komp chodzi koszmarnie wolno, każda praca dysku zakłóca działanie aplikacji.. znaczy kiedy pracuje HD cały system mi staje na baczność i nawet myszka się nie chce ruszać. Mam płytę na chipsecie VIA, instalacja nowych sterów pod VIA nie pomaga, przestawianie kontrolerów na PIO czy DMA nie zmienia sytuacji... znaczy czasem mam wrażenie że przy PIO chodzi odrobinę lepiej ale crash następuje prędzej czy później. Ma ktoś jakiś pomysł? Acha wymiana kabli też nie pomogła. Popracuje troche nad poprzestawianiem taśm i zworek ale na takim ustawieniu działam od roku a wczesniej wszystko było ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Poprostu cdrom Ci sie zwalił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Poprostu cdrom Ci sie zwalił. Też tak myśle :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DioXide Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zapomniałem dodać, że przetestowałem CDROM na innym sprzęcie i było dobrze, natomiast na moim sprzęcie inny CDROM chodził również fatalnie. Myślicie że bym się tak rozpisywał gdybym tego najpierw nie sprawdził? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 moze kontroler IDE poszedl sie kichawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 kiedyś na mojej starej płycie pod k6-2 mialem podobne objawy- cdrom zawieszał mi kompa, przy czytaiu z dysku cały system sie zatrzymywał itp-płyta była uszkodzona. ps. masz takie jaja od poczatku czy niedawno sie pojawiło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DioXide Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Od niedawna.. właściwie to pierwszy raz się stało jak wyłaczyłem demko w gierce.. cały system się zaczął kaszanić, później po każdym ruszeniu CDROMa działo się to samo. To był jakiś miesiąc temu, wcześniej był git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 hmmm nic nowego nie wymysle ale moze format pomoze ?? (zawsze mozna spróbowac) a tak to chyba płyta sie sypie.. a nie mozesz oddac do serwisu czy nie masz juz gwarancji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Kiedyś grając sobie w FIFE 99 zawiesił mi się komp. Cóż, restarcik. Ale patrzę, a mój ASUS x40 zero reakcji, nawet dioda się nie zapaliła - okazało się, że jebnął się kontroler. Może u ciebie też coś się wali... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DioXide Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Z serwisami nie chce mieć nic do czynienia, nie proponuj mi takiej masakry :lol: Kiedyś oddałem drukarke i wróciła z wymienionymi (na puste)pojemnikami na tusz :evil: Format już przerabiałem, różne systemy też. Zmieniłem na drugą taśme i chyba jest lepiej. Sądze że to kontroler, zresztą i tak już najwyższa pora zmienić płytkę. Najwyżej przyspieszę wymianę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...