Skocz do zawartości
KFP

Uruchamianie Sie Winxp (pomocy)

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak mam zainstalowany XP na dysku 80GB (2 partycje FAT32 i NTFS)

Windows stoi na FAT32 wszystko w kompie dziala elegancko, ale jak podlaczam

dysk do plyty VIA Epia MII 10000 to po stronie testowej przechodzi do ladowania

systemu (zrobilem reset na sile wczesniej i wybieram normalne ladowanie systemu)

i na ekranie wyswietla sie tylko znacznik: _

W trybie awaryjnym jest to samo :mur:

Moze ktos mial podobny problem na Epii albo na zwyklej plycie?

Moze cos w biosie trzeba przestawic czy system przeinstalowac czy co moze jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli dobrze zrozumialem to chcesz podlaczyc dysk ze swojego komputera do innego zeby sytem na nim wystartowal?

jezeli tak to bez nowej instalki sie nie obejdzie, moze jedzcze pomoc opcja napraw podczas instalacji, ale lepszym wyborem bedzie czytsta instalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze daj mu trochę czasu... kiedyś też zacząłem krecić jak mi XP odmówił startu w ten sposób.. a okazało się że jak go zostawiłem w choloere.. to pomyślał i zrozumiał swój bład.. poczym zaczął sie uruchamiać normalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze daj mu trochę czasu... kiedyś też zacząłem krecić jak mi XP odmówił startu w ten sposób.. a okazało się że jak go zostawiłem w choloere.. to pomyślał i zrozumiał swój bład.. poczym zaczął sie uruchamiać normalnie :)

swietne podejscie :lol:

tez tak kiedys mialem z uszkodzonym dyskiem, tez zrozumial ze zle robi i sie poprawil :rolleyes: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn przypadkiem zostawiłem go bo poszedłem do kuchni po wodę pitną... a wcześniej od razu reset.. bios.. mieszanie kablami... a niestety nie widziałem że coś dyskiem mielił bo nie mam diodki.. a dysk jest supersilent :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi