Rommie Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) Mam problem kupiłem sobie ostatnio nową nagrywarkę DVD: DVD+/-RW SAMSUNG SHW162L X16 DL OEM BLACK LIGHTSCR http://infoglob.pl/sklep/podzespoly/23484/21669/opis.html I niestety nie działa poprawnie :mur: System nie wykrywa zawsze płyt w napędzie w szczególności płyty która była dołączona z nagrywarką(z oprogramowaniem nero) :unsure: . Czasem nie można wysunąć szufladki zarówno poprzez system jak naciśnięcie przycisku na nagrywarce żeby wysunęła tackę. Jedyny sposób na wysuniecie jest to poprzez Alcohol 120% „kazać” wysunąć jej tackę inne sposoby nie przynoszą rezultatu :unsure: . Nagrywarka nagrywa płyty bez problemu i druga nagrywarka też je dobrze „czyta”. I wybór prędkości nagrywania CD jest mały bo są do wyboru tylko dwie: 4x i 48x nic pomiędzy <_< . Przy nagrywaniu DVD jest większa rozbiętość prędkości. Dodam ze system wykrywa nagrywarkę i niby że działa poprawnie. I że oprócz wyżej wspomnianej nagrywarki posiadam jeszcze jedną, także podłączoną(działa normalnie) :huh: . Mam system Windowsa XP Pro, płytę główną GIGABYTE: GA-7VT600 - 1394 Może trzeba zmienić coś w Biosie lub jakieś sterowniki zainstalować. Czekam na sugestie Edytowane 13 Marca 2006 przez Rommie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...