Skocz do zawartości
placek18

Toshiba L20-182 Vs Asus A6r-b002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie... bylem zainteresowany kupnem tej Toshiby jednak postanowilem zakupic tego Asusa... czy uwazacie ze to dobra decyzja zainwestowania kilkuset zlotych wiecej w laptopa?

Czy macie moze jakies opinie nt modelu Asusa? Chodzi mi o glosnosc wydajnosc przyjemnosc uzytkowania.... ogolne opinie posiadaczy lub innych osob

Z gory dziekuje za pomoc i za informacje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linki ? Może jakie były powody napisz ?

Witam

Jesli chodzi i powod zmiany mojej decyzji to:

-wydaje mi sie ze i tak w niedlugim odstepie czasu musialbym zakupic dodatkowe 256 ramu wiec pomyslalem ze wezme sprzet od razu z 512

-dysk 40 by mi styknal ale 60gb to zawsze starczy na dluzej

-Toshiba nie daje myszki (niby sprawy groszowe) i torby (raczej mi niepotrzebna ale kiedys sie przyda)

-ogolnie wifi nie wiem czy bede uzywal ale kiedys i tak bym musial zakupic

-i wazna sprawa! - gwarancja - Asus daje mi 2lata spokoju

-brak WinXP przez co nie musze za niego placic jak w Toshibie

-IRDA to w Asusie czy kamerka internetowa to tez jakis plus

Wiec doszedlem do wniosku ze moze lepiej od razu kupic co lepszego... zwlaszcza ze teraz lepiej wyciagnac pare zlotych wiecej od rodzicow Wiadomo ze Toshiba moze sie nie popsuc i moze ni trzeba 2lat gwarancji (wykupienie dodatykowego roku kosztuje ponad 100zl) wiec policzylem sobie ze gdybym chcial z czasem zakupic myszke torbe ram powiekszyc dysk i jak cos kupic gwarancje (koniecznosc zakupu 30dni od zakupu laptopa) wiec wyszlo mi ze cena bedzie wieksza niza kosztuje Asus

Czy uwazacie ze decyzja jest sluszna? Macie moze jakies opinie na temat ww modeli? Oto link do Asusa http://www.inttel.com.pl/product_info.php/products_id/16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jesli chodzi i powod zmiany mojej decyzji to:

-wydaje mi sie ze i tak w niedlugim odstepie czasu musialbym zakupic dodatkowe 256 ramu wiec pomyslalem ze wezme sprzet od razu z 512

-dysk 40 by mi styknal ale 60gb to zawsze starczy na dluzej

-Toshiba nie daje myszki (niby sprawy groszowe) i torby (raczej mi niepotrzebna ale kiedys sie przyda)

-ogolnie wifi nie wiem czy bede uzywal ale kiedys i tak bym musial zakupic

-i wazna sprawa! - gwarancja - Asus daje mi 2lata spokoju

Wiec doszedlem do wniosku ze moze lepiej od razu kupic co lepszego... zwlaszcza ze teraz lepiej wyciagnac pare zlotych wiecej od rodzicow Wiadomo ze Toshiba moze sie nie popsuc i moze ni trzeba 2lat gwarancji (wykupienie dodatykowego roku kosztuje ponad 100zl) wiec policzylem sobie ze gdybym chcial z czasem zakupic myszke torbe ram powiekszyc dysk i jak cos kupic gwarancje (koniecznosc zakupu 30dni od zakupu laptopa) wiec wyszlo mi ze cena bedzie wieksza niza kosztuje Asus

Czy uwazacie ze decyzja jest sluszna? Macie moze jakies opinie na temat ww modeli? Oto link do Asusa http://www.inttel.com.pl/product_info.php/products_id/16

Jeżeli jeszcze nic nie kupiłeś do tej pory to plecam Toszibę A100-528 (uzasadnię innym razem).

O Asusie poczytaj na stronie www.asus.pl forum. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.inttel.com.pl/product_info.php/products_id/16

Asus jako marka nie jest zła . Ten ASUS jest nawet lepszy od IBM - jeśli chodzi o ocenę jakości przez producenta :)

*1 rok na baterię (to nie błąd) *2 lata gwarancji

Więc w sumie ten Asus jest OK .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi