Paweq Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Witam! Na wstępie, prosze nie krzyczcie na mnie, bo naprawde wertowałem to forum i szukałem za pomocą szukajki, ale nic nie znalałem. Czyli, interesuje mnie jakiś program do mierzenia temperatury procesora, płyty głównej i karty graficznej. Instalowałem już kilka różnych programików, ale nic nie wychodzi. Po prostu nie rozumie tych różnych rodzaji temp. (temp. 1: x*C, temp.2 y*C). Skąd mam wiedzieć która temperatura co oznacza? (wiem, teeeeempy jestem :P) Czy ktoś mógłby mi na spokojnie wytłumaczyć, krok po kroku który programik ściągnąć, jak go skonfigurować i która temp. co oznacza? Byłbym bardzo wdzięczny. jeżeli to coś pomoże, to mam: Gigabyte GA-K8N Pro-SLI nVidia nForce4-SLI AMD Athlon 64 3000+ (Socket 939) Venice Radeon X800GT Sapphire 256MB DVI + TV (PCI-E) z góry dziękuje! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Było!! :mur: Jak byś dobrze poszukał to byś znalazł :mur: Ściągnij everesta http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183 i tam komputer->czujnik :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweq Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Dobrze. Tylko, czy mógłbyś mi wytłumaczyć, dlaczego: tytaj pisze mi że mam 70*C!! A tutaj że niecałe 30*C Czyżby było 40 *C różnicy? to chyba niemożliwe. PS. a 70 st to chyba za dużo na niepodkręcanego Athlona 64 3000+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Na gigabyte czujniki przekłamują <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweq Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Na gigabyte czujniki przekłamują <_<Czyli jak? (płyte mam z Gigabyta) mam 70 st. czy 30 st? A i na obudowie z logica na wyświetlaczu też mam niecałe 30 st. C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Kup Sobie miernik i bedziesz wszystko wiedzial!!!!!!! A jesli Ci temperatury nie pasuja to sprawdz reka dopuki Ci nie zacznie parzyc to jest OK.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 (edytowane) a wiec tak ten everest ktorego uzywasz przekłamuje musisz załatwić nowego zauważ ze temp cały czas jest 70 a program gigabyta pokazuje poprawnie Edytowane 13 Marca 2006 przez opo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweq Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 oh, dziękuja Wam. Ściągnołem inną wersje i pokazuje 28 st C. Wielkie dzięki! Off topic mały (soorrrrry) A do ilu moze sie nagrzać taki Athlon 64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...