clemens_2005 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 witam i od razu pytam.czy ktoś kiedyś podmieniał elektronikę dysków a konkretnie chodzi o zamianę elek. z dysku seagate U Series 5 ST 310211A 10GB i włożenie jej do seagate U10 Model ST 310212A 10,2GB kształtem obydwie elek. się niczym nie różnią ale czy to będzie działać . będę wdzięczny jeśli ktoś mi odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel555 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 IMO nie zadziala. Nie dosc ze powinien zgadzac sie model dysku to jeszcze szukaj takiego samego firmware. Zycze pow w poszukiwaniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clemens_2005 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 O.K.dzięki jestem niezmiernie wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 O.K.dzięki jestem niezmiernie wdzięczny nieprawda wystarczy ten sam firmware - wielkosc dysku nie ma raczej znaczenia ostanio wymienialem elektroenike w seagte U6 z 40 GB do seagte U6 60 gb - smiga az milo mialy ten sam firmware: 3.34 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 nieprawda wystarczy ten sam firmware - wielkosc dysku nie ma raczej znaczenia ostanio wymienialem elektroenike w seagte U6 z 40 GB do seagte U6 60 gb - smiga az milo mialy ten sam firmware: 3.34 pzdr A znacz powiedzenie ze wyjatek potwierdza regule? Fajnie ze we wspomnianym przez Ciebie przypadku dysk chodzi na elektronice od innego modelu, ale to wcale nie znaczy ze (zakladajac ze oba maja taka sama wersje firmware) taki np WD800JB poleci na elektronice od WD400JB. Wielkosc dysku MA znaczenie. Przy przeszczepie elektroniki wszystko ma znaczenie. Po prostu czasem ma sie troche szczescia i trafi na "tolerancyjny" model dysku. Jest to jednak bardziej kwestia szczescia niz regula. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...