tremlin Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 mialem okazje testowac przez jakis czas ten monitor z karta Asus 7800gtx. I po raz kolejny nie zawiodlem sie na LG. Mimo niezbyt przychylnych opinii panel ten moze nie konca jest wart swojej ceny ale wyswietla doskonaly obraz. Byl testowany przez zlacze DVI-D. Prezentuje bardzo mocny kontrast i ladne kolory jak na matryce TN. Przede wszystkim znakomity jakosciowo, ostry obraz co potwierdza sie w innych modelach LG. Producent ten slynal z niezbyt udanego sprzetu i monitorow CRT ale LCD robi solidne a ten 1980Q to majstersztyk. Na szybkich strzlenkach FPS i wyscigach nie zauwaza sie wogole smuzenia, kolory znakomite, obraz jasny i wyrazny, widac klase obecnych gier dopiero na monitorze LCD, tam gdzie na CRT gra sie wydaje ciemna i nieostra na LCD,ktore maja duza jasnosc widac roznice na plus, mimo ze teoretycznie CRT powienien bic na glowe LCD w grach. Filmy takze calkiem ok mimo ze tu roznice widac na korzysc CRT. Mozna narzekac troche na niewygodny panel dotykowy i przejaskrawiony obraz na f-engine, w dodatku program do ustawiania monitora wysypal mi XP ale mozna spokojnie ustawiac obraz przyciskami monitora mimo zlacza DVI, zastrzezenia mam do jasnosci ktorej regulacje niewiele zmieniaja, trzeba obraz bardziej wyregulowac kontrastem. Widac tez z powodu cienkich ramek wieksze podswietlenie kolo brzegow ale to charakterystyczne dla kazdego monita z cienkimi ramkami. Katy obrazu sa zupelnie ok, przy graniu nie ma zadnych problemow. Jednym slowem monitor potrafi przekonac do LCD,wielkosc 19 cali zdaje sie byc optymalna dla tej technologii znacznie bardziej komfortowa od 17 przy tej samej rozdzielczosci 1280x1024, mimo wysokiej ceny i matrycy TN jakosc obrazu znakomita, moim zdaniem bije wiekszosc konkurencji, wykonanie i solidnosc produktu wzorowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) ....... w innych modelach LG. Producent ten slynal z niezbyt udanego sprzetu i monitorow CRT ale LCD robi solidne a ten 1980Q to majstersztyk.....Nie no - chyba nie miałeś nigdy FLATRONA CRT z rodziny 795FT. Jest to monitor CRT, który kiedyś był marzeniem, a mi służył bardzo dobrze jeszcze do niedawna, kiedy kupiłem SAMSUNGA 193P PLUS na matrycy MVA z 8ms czasem reakcji (godny następca FLATRONA, który teraz służy komu innemu). Edytowane 16 Marca 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tremlin Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 jezeli chodzi o CRT to uzywalem zawsze markowych produktow typu IBM, Eizo. Dell a LG w CRT to beznadziejny produkt z kategorii low-end, Samsung jest tu troche lepszy co nie zmienia faktu ze w LCD sie znacznie poprawil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...