grzechuk Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 stosunkowo niedawno zawedrowalem na ta strone i mimo, ze minelo juz sporo czasu od wystapienia mojego problemu, postanowilem zagadnac was moim problemem... kupilem po roku temu laptopa acer aspire 3022LMi z oemowym WinXPH... przeinstalowalem system dostepnymi plytami, ale po tygodniu doszedlem do wniosku, ze uklad partycji trzeba zmienic... pierwsze co zrobilem, to wywalilem wszystkie partycje (byla wsrod nich jedna ukryta programu norton ghost)... jak sie okazalo dwie plytki recovery z xpkiem to obrazy ghosta i po skopiowaniu wszystkiego i resecie na ekranie pojawil sie napis "nie wykryto systemu operacyjnego"... jako, ze komputer potrzebny byl mi od zaraz zdobylem oem wersje do inego laptopa i zainstalowam (byla to normalna instalka), po instalacji podmienilem dane oemowe i zapomnialem o sprawie do wczoraj - kolejnej instalacji... tak sie zlozylo, ze nie moglem sie dodzwonic do serwisu i musialem postapic analogicznie... pytalem nawet znajomego w serwisie i mowil, ze moze mialem xpka w obrazie tylko dla jednej partycji (ze niby na innej nie mozna zrecoverowac, ale zawsze robilo to na dysku c! ). Wszystkie pliki byly zgrywane z plytek na twardziela i zajmowaly odpowiednia ilosc miejsca (odpalilem z livecd i wszystko siedzialo tam gdzie mialo siedziec... wpisalem w mbr,zeby startowal xp i dalej komunikat "nie wykryto systemu" ale podczas recoveringu widac bylo jak byk ekran ladowania xp... po restarcie i wyjeciu cd zaczelo sie "nie wykryto...") od razu zaznaczam, ze w biosie wszystko w porzadku. pytania mam do was: czy to jest legalne, tak zainstalowac innego oema, aktywowal sie bez problemu? (mam naklejki i org plyty oem+instrukcja) co zrobic (jesli odp na pierwsze pyt jest negatywna), aby dzialalo z org plytami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 widze, ze pytanie za trudne... moze chociaz odpowiecie na pierwsza jego czesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...