BoNt3k Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam, Zakupielm dysk Samsung Samsung Spin Point P120 SP2514N 250GB Ultra ATA/133 7200RPM 8MB cache Wsadzilem do kompa. bios wykryl ok - odpalil sie windows XP lecz system widzi tylko 32 GB :) W czym jest problem ? Dysk nowka, nie formatowy, prosto z pudelka... Dodam ze mam tez dysk Seagte 250 GB i XP widzi cale 242 GB - wiec jest OK Co moze byc nie tak z tym Samsungiem ? Da sie cos zrobic czy oddac go na zlom ? :) P.S mam plyte Soltek 75DRV5 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Najpewniej zworka na dysku ogranicza rozmiar dysku do 32GB, należy się przyjrzeć zworkom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoNt3k Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Najpewniej zworka na dysku ogranicza rozmiar dysku do 32GB, należy się przyjrzeć zworkom. rzeczywiscie :) teraz dopiero doczytalem ze sa 2 rodzaje ustawien jumperow :) jestem slepy :) dzieki bardzo juz jest ok - teamt mozna zamkanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...