szakalxxx Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Chłopki pomóżcie kupiłem coolera pod procka Igloo 2470 z radiotorem podłączyłem wszystko spoko komp chodzi 2 sek i sie wyłącza niewiem czemu ??? mój komp to Athlon 1800+ KT266fdsx 512 sdram zasilka tracer 4 life 400w Chciałem zmienić coolera bo łożysko jest już starte i zaczyna głośno chodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Chłopki pomóżcie kupiłem coolera pod procka Igloo 2470 z radiotorem podłączyłem wszystko spoko komp chodzi 2 sek i sie wyłącza niewiem czemu ??? mój komp to Athlon 1800+ KT266fdsx 512 sdram zasilka tracer 4 life 400w Chciałem zmienić coolera bo łożysko jest już starte i zaczyna głośno chodzić Witam.moze źle zamontowales radiator sciagnij i załóż jeszcze raz .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam.moze źle zamontowales radiator sciagnij i załóż jeszcze raz .Pozdrawiam Dobrze wszystko pozapinane coller był z pastą wszystko ładnie przylega tylko niewiem czmu sie nie kręci :/ na starym radiatorze i coolerze smiga tylko ze głośno :/ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Nie ukruszyłeś rdzenia przy zakładaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Moj athlon jest taki ze jak zalozysz na niego blok to sie odpali na 1s. I sie komp wylaczy. Ale jezeli dasz miedziana podkladke z boxowego radiatora to wszystko jest OK :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Moj athlon jest taki ze jak zalozysz na niego blok to sie odpali na 1s. I sie komp wylaczy. Ale jezeli dasz miedziana podkladke z boxowego radiatora to wszystko jest OK :mur:Ja bym obstawal za tym ze radiator jakos dziwnie przylega do proca i swiruje.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 A podlaczyles wiatrak do plyty glownej?? Przy socket'cie masz takie gniazdko... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 A podlaczyles wiatrak do plyty glownej?? Przy socket'cie masz takie gniazdko... :wink: koleś nie rozśmieszaj mnie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Radiator zostaw nowy, podłącz na chwile tylko stary wentylator (trzymaj tak żeby trochę przynajmniej dmuchał na radiator ;) ), wejdź do biosa i wyłącz funkcję odpowiadającą za wyłączanie kompa jeśli obroty wiatraka są mniejsze niż ustawione defaultowo/przez ciebie. Nie wiem jak się będzie u ciebie nazywać ale szukaj czegoś w stylu: "Shutdown for CPU fan" i przy tym wartość w RPM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Radiator zostaw nowy, podłącz na chwile tylko stary wentylator (trzymaj tak żeby trochę przynajmniej dmuchał na radiator ;) ), wejdź do biosa i wyłącz funkcję odpowiadającą za wyłączanie kompa jeśli obroty wiatraka są mniejsze niż ustawione defaultowo/przez ciebie. Nie wiem jak się będzie u ciebie nazywać ale szukaj czegoś w stylu: "Shutdown for CPU fan" i przy tym wartość w RPM.O to tez całkiem możliwe ale to przewazne w starszych złomach pokroju durona 800 i ja np teraz na 8RDA w biosie pokazuje mi 0 ( bo mam taki regulator bez żóltego kabela tylko black i red. no i wszystko smiga .Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...