Skocz do zawartości
szakalxxx

Cooler Mi Sie Nie Kręci ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopki pomóżcie

kupiłem coolera pod procka Igloo 2470 z radiotorem podłączyłem wszystko spoko komp chodzi 2 sek i sie wyłącza niewiem czemu ??? mój komp to Athlon 1800+ KT266fdsx 512 sdram zasilka tracer 4 life 400w

Chciałem zmienić coolera bo łożysko jest już starte i zaczyna głośno chodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopki pomóżcie

kupiłem coolera pod procka Igloo 2470 z radiotorem podłączyłem wszystko spoko komp chodzi 2 sek i sie wyłącza niewiem czemu ??? mój komp to Athlon 1800+ KT266fdsx 512 sdram zasilka tracer 4 life 400w

Chciałem zmienić coolera bo łożysko jest już starte i zaczyna głośno chodzić

Witam.moze źle zamontowales radiator sciagnij i załóż jeszcze raz .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.moze źle zamontowales radiator sciagnij i załóż jeszcze raz .Pozdrawiam

Dobrze wszystko pozapinane coller był z pastą wszystko ładnie przylega tylko niewiem czmu sie nie kręci :/ na starym radiatorze i coolerze smiga tylko ze głośno :/ pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj athlon jest taki ze jak zalozysz na niego blok to sie odpali na 1s. I sie komp wylaczy. Ale jezeli dasz miedziana podkladke z boxowego radiatora to wszystko jest OK :mur:

Ja bym obstawal za tym ze radiator jakos dziwnie przylega do proca i swiruje.pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiator zostaw nowy, podłącz na chwile tylko stary wentylator (trzymaj tak żeby trochę przynajmniej dmuchał na radiator ;) ), wejdź do biosa i wyłącz funkcję odpowiadającą za wyłączanie kompa jeśli obroty wiatraka są mniejsze niż ustawione defaultowo/przez ciebie. Nie wiem jak się będzie u ciebie nazywać ale szukaj czegoś w stylu: "Shutdown for CPU fan" i przy tym wartość w RPM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiator zostaw nowy, podłącz na chwile tylko stary wentylator (trzymaj tak żeby trochę przynajmniej dmuchał na radiator ;) ), wejdź do biosa i wyłącz funkcję odpowiadającą za wyłączanie kompa jeśli obroty wiatraka są mniejsze niż ustawione defaultowo/przez ciebie. Nie wiem jak się będzie u ciebie nazywać ale szukaj czegoś w stylu: "Shutdown for CPU fan" i przy tym wartość w RPM.

O to tez całkiem możliwe ale to przewazne w starszych złomach pokroju durona 800 i ja np teraz na 8RDA w biosie pokazuje mi 0 ( bo mam taki regulator bez żóltego kabela tylko black i red. no i wszystko smiga .Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi