Skocz do zawartości
ManiekM

Problem z karta graficzna, Dziwny GF4MX440

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kupilem GF4MX440 64MB DDR,firmy Chaintech. Karta byla w ladnym pudelku instrukcja,Cd i kabelki...

Zainstalowalem i poszlo...

Pierwsza rzecz jak rzucila mi sie w oczy to brak informacji o kracie przy wlaczaniu kompa(opis karty i wersja biosu) -to sie w ogole nie pokazuje!!!

Po kilku dniach zuwazylem ze zegary karty sa strasznie niskie w porownaniu do tych ktore podaje producent na oficjalnej,ma byc 270/400 a jest 250/330??? Gry wydaja sie chodzisz prawidlowo znaczy sie szybko...

CO JEST GRANE???

Z gory dziekuje za wszelka pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio kupilem GF4MX440 64MB DDR,firmy Chaintech. Karta byla w ladnym pudelku instrukcja,Cd i kabelki...

Zainstalowalem i poszlo...

Pierwsza rzecz jak rzucila mi sie w oczy to brak informacji o kracie przy wlaczaniu kompa(opis karty i wersja biosu) -to sie w ogole nie pokazuje!!!

Po kilku dniach zuwazylem ze zegary karty sa strasznie niskie w porownaniu do tych ktore podaje producent na oficjalnej,ma byc 270/400 a jest 250/330??? Gry wydaja sie chodzisz prawidlowo znaczy sie szybko...

CO JEST GRANE???

Z gory dziekuje za wszelka pomoc!

Zagladalem na ta strone i wszystko masz ok zreszta zobacz tu http://www.chaintech.com.tw/eng/Products/VGA/AG448.asp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie zegary ma GF 4MX 440se więc moze takowego ci sprzedano ;)

hehe wlasnie..

mój gf4mx440 64mb ddr made by Prolink ma z standardzie 290/440

a no i najwazniejsze pamiątki 4ns samsunga :)

zdejmij radiator i sprawdz czy na procu jest dopisek SE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do wyswietlenia sie nazwy karty przy starcie, to tylko dziękuj , że tego nie ma , u ati i innych już dawno tego nie ma tylko nvidia sie trzymała, zawsze 2-3 sekundy szybciej system ci wstaniea co do wyswietlenia sie nazwy karty przy starcie, to tylko dziękuj , że tego nie ma , u ati i innych już dawno tego nie ma tylko nvidia sie trzymała, zawsze 2-3 sekundy szybciej system ci wstanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ManiekM pewnie masz wersje 440SE. Nominalnie 4MX440 ma 275/400 a wersja Ultra czyli z szybszymi pamięciami 4ns ma zazwyczaj 290/440.

Moja ma te słabsze pamięci 5ns i domyślnie jak w podpisie czyli 275/400

Przyznaj sie bez bicia za ile kupiłeś tą grafe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie ma :D miałem takie takowanie na karcie sparkla 4ns. wszystko wyglądało ok oprócz tego takowania (gry smigaly) ale sie wkur...lem i wymienilem na Prolinka(niestety 5ns ale spoko przy tym procu) i wszystko jest ok

moze zaktualizuj bios a jak nie to wymień dziada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...