Gość pawel555 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Witam Co sadzicie o tych wynikach: TDK wypalany x6 Platinumy wypalane x4 Wydaje mi sie ze plytki TDK nie sa takie slabe, ale te wyniki. Moze powinienem pozmieniac jakies opcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ja na swoim NEC-u wypalajac na plytce za 0,90 gr :D na max dla tej plytki predkosci czyli x8 osiagnalem cos takiego. Mnie ta twoja ocena jakosci przeraza 0/100 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Ja na swoim NEC-u wypalajac na plytce za 0,90 gr :D na max dla tej plytki predkosci czyli x8 osiagnalem cos takiego. wypal lepiej plyke wrzucajac na nia troche wieecj danych tak kolo 4450MB - to bedzie prawdziwy test. Ciekawe rzeczy dzieja sie zwykle po przekroczeniu pojemnosci 4 gb ... Co sadzicie o tych wynikach Wydaje mi sie ze plytki TDK nie sa takie slabe, ale te wyniki. Moze powinienem pozmieniac jakies opcje. Wyniki jak wyniki. Na pierwszy rzut oka wygladaja tragicznie. Ale: na pierwszym firmware do mojego nec ktory potrafil testowac pi/po wyniki byly wrecz tragiczne. Skan tych samych plyt przy kolejnych firmware poprawial sie sukcesywnie :) Ostatnio jak plytka dziwnie wypada w tescie na nec to puszczam test na benq w celach weryfikacyjnych ... A z ciekawostek moj czytnik asusa przy skanie dobrze wypalonej plyty pokazuje srednie pi errors na poziomie 50-80 z pikami na 5000 a pi failures na poziomie 20-30 z pikami na 200. I co ciekawe ocena jakosci dla tych wartosci jest ponad 90 :) Gdzie na obu nagrywarkach max wartosci to 20-30 dla pi errors i 5-8 dla pi failures. Sprawdz sobie te plytki na innych czytnikach / nagrywarkach - to bedziesz mial jakas skale porownawcza i pewnie dowiesz sie na ile mozesz ufac takiemu odczytowi. Testy proponuje przeprowadzic na jakiejs nagrywarce benq ze wzgledu na sprawdzanie jittera. Edytowane 24 Marca 2006 przez spicum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel555 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Dzieki za sugestie. Testowalem moje plytki na Liteonie i wynik byl bardzo dobry (95 w nero). Bledy pif 3 max. Co ciekawe na moim Necu przy testach z predkoscia x5 lub x16 wynik jest zadowalajacy (85-95 w nero). Mialem najnowszy FW, ale wgralem starszy (v. 1.04) i nie zauwazylem roznicy w zapisie ani odczycie. Kolega Mi0deK testowal x8 i wynik mial bardzo dobry wiec moze z moim Neckiem jest cos nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...