MaxximuS Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Witam wszystkich pierwszy raz :D Jako ze sie nie znma praktcznie na sprzęcie postanowiłem przyjsc po fachowe rady :) Chciałbym kupic Gigabyte GA-7VAX , Athlona 2000 XP + jakis coolerek nie za drogi , Markowe 256 DDR 333 (Samsung?) Twardy dysk Barracuda V 80 Gb i jak mozecie doradzic jakąs grafike do 450 zł Gigabyte GA-7VAX pasuje mie ze względu na funkcje easy tune który umożliwia dostrojenia komputera z poziomu Windows , Oprócz tego jest w BIOS-ie opcja "Top Performance" ustawiająca parametry pamięci na bardziej agresywne, a co za tym idzie - wydajniejsze Ale ..no jest ale ..słszałem ze plyty te maja marne zabezpieczenie przed przegrzaniem procka (dziala dopiero od 100°C),- czy to prawda i czy szukac innej płyty tylko JAKIEJ ? :cry: Co wogóle sądzicie o tym co chcialbym kupi ..no i jaki ten cooler i karta?:-) Bym był bardzo wdzięczny za kazdą pomoc ..gdzy jak juz mówilem jestem zupełnie zielony w tym temacie :-)) p.s zajeb.. forum.. najlepsze jakie znalazlem :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 więc zacznijmy od płyty :D pare dni temu kupiłem GA-7VAXP płyta jest rewelacja, ma wszystko co mi trzeba. Jak chcesz podkręcać to bierz volcano 7+ ( 150 zł ) w trybie LOW jest cichy i zajebiscie wydajny :D, pamiątki samsunga albo kingstona albo corasaira albo kup takie na jakie cię stać cię stać :D , grafe do 450zł hmmmm brałbym radka 9000pro albo dozbierał do gf4 ti 4200, chociarz ostatnio zdrożały strasznie,albo kup jakiegos gf 3 ti 200 na allgero (dobra wydajność za niskie pieniądze). Pozatym teraz mam ustawiony mnoznik na płycie 10x i fsb 180 płyta stabilna jak skała, musze przyznac że gigabyte robie bardzo przyzwoite płyty :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 aha co do dysku bierz Baraka 5 albo wd caviarka z 8 mb cachem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Athlon XP througbred 1700+ stepping B0 i coś na nForce2, Proca luzik wykręcisz na jakieś 1900. Grafa- R9000pro gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkDog Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Grafa: Radeon 900PRO, albo poszukaj 8500LE (sam mam zamiar taką kupić- mozna dość tanie znaleść) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Bierz R8500LE!!! Na www.2it.pl jesta za 434zł!! A na Komputroniku za 459zł! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Bierz R8500LE!!! Na www.2it.pl jesta za 434zł!! A na Komputroniku za 459zł! Popieram w 100% przedmówce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Oprócz tego jest w BIOS-ie opcja "Top Performance" ustawiająca parametry pamięci na bardziej agresywne, a co za tym idzie - wydajniejszeOpcja taka jest ale nie zawsze coś działa. Mi nie - nawet jak próbowałem ją uruchomić razem z samsungami 512MB... słyszałem ze plyty te maja marne zabezpieczenie przed przegrzaniem procka (dziala dopiero od 100°C)To faktycznie jest mały minus - zabezpierczenie działa od 110*C... Ale ja tą płyte naprawde polecam. Osobiście nie mam z nią problemów. Wkurza mnie tylo wentylator na płycie - jest troche głośny - ale jeżeli nie będziesz miał WC to to żaden problem. A co to grafy - bierz R8500LE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Hecules R8500LE jest w Barwkompie za 445zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Co do wentylatora na CHIPSECIE.Faktycznie, zapieprza jak odkurzacz.Ale odkręciłęm go z nerwów i tem taka sama jak by on był :) Sprubuj NetWalker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Witam wszystkich pierwszy raz :D Jako ze sie nie znma praktcznie na sprzęcie postanowiłem przyjsc po fachowe rady :) Chciałbym kupic Gigabyte GA-7VAX , Athlona 2000 XP + jakis coolerek nie za drogi , Markowe 256 DDR 333 (Samsung?) Twardy dysk Barracuda V 80 Gb i jak mozecie doradzic jakąs grafike do 450 zł Gigabyte GA-7VAX pasuje mie ze względu na funkcje easy tune który umożliwia dostrojenia komputera z poziomu Windows , Oprócz tego jest w BIOS-ie opcja "Top Performance" ustawiająca parametry pamięci na bardziej agresywne, a co za tym idzie - wydajniejsze Ale ..no jest ale ..słszałem ze plyty te maja marne zabezpieczenie przed przegrzaniem procka (dziala dopiero od 100°C),- czy to prawda i czy szukac innej płyty tylko JAKIEJ ? :cry: Co wogóle sądzicie o tym co chcialbym kupi ..no i jaki ten cooler i karta?:-) Bym był bardzo wdzięczny za kazdą pomoc ..gdzy jak juz mówilem jestem zupełnie zielony w tym temacie :-)) p.s zajeb.. forum.. najlepsze jakie znalazlem :-) opcja top performance ustawia hardcore'owe timingi pamiatek (ktore mozesz ustawic na kazdej plycie "recznie" :lol:) oraz minimalnie podkreca procka np.: 1.66 na 1.7 ghz i dlatego jest taki przyrost wydajnosci. poza tym plytka jest ok slyszalem tylko ze chipsety sie mocno grzeja ale rzadko powoduja jakiekolwiek problemy. Tak czy owak na twoim miejscu zastanowilbym sie nad Epoxem 8RDA na nforce 2 to bylby chyba najlepszy wybor do tego Xp 1700 (0.13 AIUGA) podkrecic na 2000+ i masz extra sprzet za ta sama kase a o ile wydajniejszy. Co do pamiatek to tak jak radzili przedmowcy Corsair albo Samsung pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Co do wentylatora na CHIPSECIE.Faktycznie, zapieprza jak odkurzacz.Ale odkręciłęm go z nerwów i tem taka sama jak by on był Sprubuj NetWalkerDzięki. Spróbuje :D Byle by temp nie przekroczyła 50*C :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 ostatnio zdjąłem radiator z chipsetu na VAXie i już wiem dlaczego to cholerstwo tak się grzeje. Pod radiatorem jakaś guma no i przyleganie tego do chipa jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane. Muszę w najbliższym czasie to poprawić ale na razie mi się nie chce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 (...)Tak czy owak na twoim miejscu zastanowilbym sie nad Epoxem 8RDA na nforce 2 to bylby chyba najlepszy wybor do tego Xp 1700 (0.13 AIUGA) podkrecic na 2000+ i masz extra sprzet za ta sama kase a o ile wydajniejszy. Co do pamiatek to tak jak radzili przedmowcy Corsair albo Samsung pozdrav Lagier Moim zdaniem wspaniały pomysł. Popieram w 100%, ale jeśli będą dwie kości DDR 333Mhz. Inczej wzrost nie będzie widoczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sluchaj na poczatek moze kupic jedna kostke a w przyszlosci zawsze moze dorzucic druga :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Top Performance - doskonała opcja... Co do zabezp. przed spaleniem CPU jest i... działa od 100-110*C i ja tego nie sprawdzałem... A może zadziała wcześniej :?: :wink: Chłodzenie procka: polecam program CDPIdle Pro - wysoka wydajność - obecnie mam 20*C (miałem 40*C) jeśli wierzyć temu co pokazuje EasyTune4... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 JA Mam VAXa plyta jest ok :) tylko przy duzych mnoznikach ciezko z fbsem u mnie na 12x jest max 141 ale przy 10 or 10.5 166 bez wniku :D Beirz Radka 8500le a co do dysku to B V or Wlasnie Caviara 8 mb tak jak mowia poprzednicy ale Git ja mam maxymalnie 34 stopnie na Swioim colorfull first eye na 1700+ @ 1640 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Lagier, ale później trudno mu będzie znaleźć identyczną kość z tą którą ma. Chyba, że kupi jakieś Samsungi które nie ulegają zmianom ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 chyba o takich mowil no nie?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A wiec postanowione juz ze biore GA-7VAXP , dysk to bedzie Baracuda V 80Gb , radek 8500le ( herculesa :?: ) , pamieci .. Samsunga moze kingstona :) Jako ze nie bede podkręcał procka nasawiam sie na kumpno procka w wersji BOX czy warto? Mam jeszcze pytanie co to znacze AGOIA, AGOGA czy ty jakies spe. serie procesorów? Czy na to tez mam patrzyc i jakie wybrac ?? pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A wiec postanowione juz ze biore GA-7VAXP , dysk to bedzie Baracuda V 80Gb , radek 8500le ( herculesa :?: ) , pamieci .. Samsunga moze kingstona :) Jako ze nie bede podkręcał procka nasawiam sie na kumpno procka w wersji BOX czy warto? Mam jeszcze pytanie co to znacze AGOIA, AGOGA czy ty jakies spe. serie procesorów? Czy na to tez mam patrzyc i jakie wybrac ?? pozdrawiam :) To są serie AXP 0.18 mikrona!! Ty bierz 0.13 seria AIUGA, chyba że znajdziesz na steppingu B0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Dzięki taką tez kupie:-) Jako ze jetem z Wawy będe kupowal na WGK czy macie jakies dobre sprawdzone i tanie miejsca upatrzone? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 a propos czy na tej płycie nie ma w biosie opcji alarmu i zamknięcia systemu przy określonej temperaturze? Mój Soltek ma taką opcję :-) Chciałem zmienić płytę na Gbajta ale teraz się waham? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 (...)80Gb , radek 8500le ( herculesa :?: ) , pamieci .. Samsunga moze kingstona :) Jako ze(...) pozdrawiam :) Herculesa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A wiec postanowione juz ze biore GA-7VAXP , dysk to bedzie Baracuda V 80Gb , radek 8500le ( herculesa :?: ) , pamieci .. Samsunga moze kingstona :) Jako ze nie bede podkręcał procka nasawiam sie na kumpno procka w wersji BOX czy warto? Mam jeszcze pytanie co to znacze AGOIA, AGOGA czy ty jakies spe. serie procesorów? Czy na to tez mam patrzyc i jakie wybrac ?? pozdrawiam :) To są serie AXP 0.18 mikrona!! Ty bierz 0.13 seria AIUGA, chyba że znajdziesz na steppingu B0. Panowie jeszcze jedno ... jak rozpoznac Athlona xp 2000 0.13 mikrona od 0.18 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 ATHLON XP 1800+ 0,13 AIUGA mam do kupienia za 310 zl brac?? pilna sprawa??:-) nr GG# 5128663 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 za 260 zl na gieldzie masz nowszego i lepszego 1700 ktorego z palcem w d.. podkrecisz do A2000 - AXDA stepping B0 a AIUGA ma A0 czyli gorsza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 "za 260 zl na gieldzie masz nowszego i lepszego 1700 ktorego z palcem w d.. podkrecisz do A2000 - AXDA stepping B0 a AIUGA ma A0 czyli gorsza " limero axda to nie b0 nie wprowadzaj w blad http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=127 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 To jak panowie brac tego ATHLON XP 1800+ 0,13 AIUGA ?? PILNA SPRAWA:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 ja bym bral 1700+ zreszta to tylko pare groszy roznicy 30-50 pln ale za to jak dolozysz mozna juz pozadny coolerek decyzja nalezy do ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...