Skocz do zawartości
Fur!oN

Jak Podłaczyć Wejścia Z Przodu Obudowy Z Słuchawek I Mika?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam kłopot z podłączeniem wejść z przodu obudowy (trec) z słuchawek i mikrofonu mam płyte asus a8n szukalem w instrukcji i nie umie tego znajść. Z kabelków obudowy mam takie koncowki ( Gnd , return l , return r, spkout l , spkout r,mic-in,mic-bias) a na plycie glownej o ile dobrze mi sie wydaje ze tam maja powedrowac te kabelki są 2 wejscie CD(black)=>(left audio chanel,GND GND,Right audio chanel) oraz AUX(white)=>(Right audio chanel , GND,GND,left audio chanel)

Wie ktoś jak to podłaczyć ?? z góry thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam twojej płyty, ale w moim Asusie P4P800-X firmowo można albo podłączyć "tył" albo przednie wyjścia. Jedynym rozwiązaniem jest złapanie za lutownicę i w ten sposób rozwiązanie problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam twojej płyty, ale w moim Asusie P4P800-X firmowo można albo podłączyć "tył" albo przednie wyjścia. Jedynym rozwiązaniem jest złapanie za lutownicę i w ten sposób rozwiązanie problemu.

2x NIE

Wszystkie piny potrzebne do podłączenia "front audio" są na płytach Asus zebrane w jednym miejscu (złącze FP_AUDIO). Są tam zworki (niebieskie) pomiędzy "Line out_R" a BLINE_OUT_R" i "Line out_L" / "BLINE_OUT_L" (czyli wyjściami audio kanałów lewego / prawego a gniazdami z tyłu płyty). Jeśli kable wychodzące z przedniego panelu mają wtyczki podwójne (zakończone dwoma wtyczkami na wspólnym kablu) to po prostu zakłada się je zamiast zworek (zgodnie z oznaczeniami L/R i opisem w instrukcji płyty)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie piny potrzebne do podłączenia "front audio" są na płytach Asus zebrane w jednym miejscu (złącze FP_AUDIO). Są tam zworki (niebieskie) pomiędzy "Line out_R" a BLINE_OUT_R" i "Line out_L" / "BLINE_OUT_L" (czyli wyjściami audio kanałów lewego / prawego a gniazdami z tyłu płyty). Jeśli kable wychodzące z przedniego panelu mają wtyczki podwójne (zakończone dwoma wtyczkami na wspólnym kablu) to po prostu zakłada się je zamiast zworek (zgodnie z oznaczeniami L/R i opisem w instrukcji płyty)

Masz rację, ale po podłączeniu przedniego panelu przestaje działać tył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, ale po podłączeniu przedniego panelu przestaje działać tył.

Jeśli są to dwa niezależne kable na każdy kanał to tak może być, ale w takim przypadku gniazda na froncie powinny mieć styki wejście/wyjście zwierane po wyjęciu wtyczki (co zastępuje zworki). Chyba że producent obudowy odwalił tandetę ... U mnie działają tylne wyjścia po wyjęciu wtyczki słuchawek z gniazdka na froncie (inna sprawa że trzeba wymusić ponowne rozpoznanie podłączonych urządzeń w programie sterującym wejściami).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi