Skocz do zawartości
Waaagh

Problem Z Ustawieniem Dzwięku Pod Win

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ogólnie nie miewam problemów z moim kompikiem ale ostatnio zaistalowałem program Profesor Henry (nauka angola) i program nie działa bo mój sprzęt nie może odtworzyć jego plików Wave. Nie jest to problem codec'ów bo w winamp'ie i WMP be problemu odtwarzam pliki tego programu. Sprawdzałem na 4ech kompach i program działa gdy w "Właściwości:Dźwięki i urządzenia audio" jest ustawiony sprzęt do odtwarzania głosu (zakładka Głos).

I tu jest problem, u mnie nie ma sprzętu w zakładce Urządzenie domyśle odtwarzania głosu (i jeszcze nie mam sprzętu w MIDI ale to mnie nie interesuje) i jeśli wybiorę mój sprzęt (SB Live! 24Bit) zrobię zastosuj i ok to nic się nie zmienia. Po ponownym wejściu w właściwości dźwięku to urządzenie nadal jest puste, Windows nie zapisuje ustawień. Ponieważ mam zainstalowane dwie dzwiękówki (SB i Realtek) którąkolwiek wybiorę żadna się nie zapamiętuje. Proszę o pomoc.

1. Próbowałem już z jedną dzwiękówką (najpierw tylko SB, potem tylko Realtek)

2. Przechodziłem przez testowanie sprzętu, wszystko ok, a i tak po naciśnięciu OK, ponowne wejście w ustawienia i wszystko po staremu (czyli bez urządzenia do odtwarzania głosu)

Naprawdę proszę o pomoc bo pomoc techniczna od Profesor Henry jest na zwolnieniu do końca tygodnia, a program miał być prezentem dla żony.

PS. Sorry za długi Post :) ale chciałem wyczerpująco opisać problem.

Acha mam win xp sp2

Edytowane przez Waaagh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi