Skocz do zawartości
Mevius

Coolermaster Czy Chieftec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Która wg. Was obudowa pod względem wykonania, trwałości, itp, będzie lepsza.

CoolerMaster Centurion 5 ( http://mcs.pc.pl/produkt789.html )

czy

Chieftec Dragon Midi ( http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=111 )

Obydwie mi się podobają, coolermaster chyba nawet bardziej od chiefteca, jednak chiefteca miałem przyjemność zobaczyć na żywo - jego wykonanie wzbudziło we mnie porządanie ;) (wogóle nie czuje jak rymuje ;))

Edytowane przez Mevius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Centurion mi się nie podoba, bo nie ma ani drzwiczek ani zaślepek na napędy. Mogli też dać na przód wentylator szerszy niż 80 mm. Z kolei w Chieftecu w ogóle nie ma miejsca na wentylator 120 mm...

Edytowane przez rwerp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też chciałem Chiefteca ale ostatecznie zdecydowałem się na Centuriona 5 i nie żałuję.często używam nagrywarek i ciągłe otwieranie drzwiczek pewnie by mnie zdenerwowało po jakimś czasie <_< .wentyl z przodu niby tylko 80x80 dmucha na dyski i jest wystarczający.dzięki temu że cały przód jest z blachy dziurkowanej to wentyl z tyłu 120x120 właściwie ciągnie powietrze przez całą obudowę-minus tego to to że co jakiś czas trzeba czyścić filtry bo jest masa kurzu na całym panelu.plusem jest to że z obudową są w zestawie wentylatory i ja dokupiłem tylko jeden na bok żeby dmuchał na grafikę.plusem są też mocowania napędów i to że jest cała metalowa,plastyk jest tylko na dole i górze panela przedniego.jak najbardziej polecam,moim zdaniem jest lepsza od tego modelu szefa :wink:

ps.zaślepki są i to nie byle jakie bo aluminiowe :D http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=887&idk=47

Edytowane przez eVok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 zł / sztuka... masakra cenowa.

hehe,jakość kosztuje :wink: ja po prostu kupiłem czarny panel do LiteOna i zmieniłem,a DVD-RW kupiłem z czarnym panelem i po sprawie

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mercedesa to ja mam w podpisie ;-)

W takim wypadku ja mam MAYBACHA ;)

Co do budy też bym wybrał CM.

Centurion 532 ma 2x 120mm i podobmy wygląd a oprócz tego wyjścia USB i mic na górze obudowy co bardzo ułatwia podłączanie czegokolwiek bo mało znam ludzi co to maja obudowe TOWER na biurku :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi