Skocz do zawartości
Denethor

Arctic Cooling Ati Silencer 1 Rev.2

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję założyć ARCTIC COOLING ATI SILENCER 1 REV.2 na swoim Radeon'ie 9800PRO SAPPHIRE i zastanawiam się czy ten wentylator będzie w 100% pasował na moją kartę. Nie chce niczego docinać czy dopasowywać, do tej pory miałem ARCTIC COOLING VGA Silencer i pasował bez problemu. Czy ktos z was ma może założone to chłodzenie i mógłby mi potwierdzić że nie ma żadnych problemów ?

TO JEST TEN WENTYL:

http://allegro.pl/item91138878_arctic_cool...es_system_.html

mimo że chłodzenie to jest dedykowane na 9800PRO to na auckji pisze również:

"Jeśli któreś elementy są minimalnie wyższe niż obudowa wentylatora, należy minimalnie dociąć obudowę.

Aby to wykonać zalecamy na samym początku usunięcie wentylatora, następnie polecamy odcięcie części w której wyraźnie występuje konflikt."

Czytałem że zależy to od tego jak dokładnie trzyma się producent karty specyfikacji ATI i właśnie chciałbym się dowiedzieć jak jest w przypadku SAPPHIRE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bym sie bal montowac takiego silencera. Slyną z usmiercania radkow 9800 ;) Polecam pentagrama freezone xc-80. Ja mam radka 9800pro All-in-Wonder i na niego wcisnalem xc-80 AlCu. Pasuje idealnie, nie zawadza o tuner TV. Chodzi na 5V i jest nawet cichy. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ten Silencer który uśmierca Radki - to nowszy model.

Idealnie pewnie pasował nie będzie, zazwyczaj coś tam trzeba podszlifować, podciąć i dopasować.

Jeśli dobrze pamiętam, pasuje on na wszystkie 9800 Pro 128MB, ale nie pasuje na karty 256MB.

Miałem to chłodzenie w wersji Rev. 1, na swoim Sapphire 9800Pro 128MB, zasadniczo bez większych problemów, ale idealnie ciche to to nie było. Zmieniłem na Zalmana VF700 AL-Cu i dopiero jestem zadowolony.

Silencer leży teraz w kącie i się kurzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest VGA silencer tylko ATI silencer, cooler ten ma nieco inną budowe, chyba niebyło żadnych pogłosów że ATI silencer zabija radki więc myśle że możesz go brać jeżeli zależy ci na ciszy a nie na wydajności :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi