tomasz_z Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam, poradźcie jak zmierzyć temperaturki w komp.? Everest i SpeedFan mierzą mi temp HDD i procka. Ale jak poznać temp grafiki? Bo nie wiem czy moge dać napiecie zalmana VF700 na 7 volt czy musi byc max? jakbym znal temp to latwiej by bylo podjac decyzje. Na chwile obecna grzeje na max. Tak samo temp MoBo? Jest jakis program czy czujniki trzeba kupowac? Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Co do grafy to np. moj 9800pro nie ma czujnika ale mysle ze w twojej bedzie. Sciagnij ATItool. Tam ejst monitoring temperaturki na GPU. Co do MoBo to w biosie zobacz. Ja sie kieruje everesem ale odczyt z MoBo mam caly czas 25*C. Tak wiec chyba cos nie tak mam z czujnikiem albo everest cos nawala. Edytowane 21 Marca 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...