gret-fu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Witam. Mam karte Palita GeForce 6600 i chialbym ja podkrecic po odblokowaniu zegarow pamieci i cpu mam nastepujace wskazniki 300/400 podkrecajac ja do 370/480 i odpleni testu wszystko chodz dobrze nie ma artefaktow wiec chem ja krecic dalej dajac wskaznik dla pamieci 490 wykonuje test i wyskakuje mi okno ze nie mozna zapisac tych zmian Oo mozna to jakos odblokowac? Btw czestotliwosci 300/400 jak na gf 6600 to chyba nie sa za duze Aha bym zapomnial karta jest podlaczona pod wejscie Agp 8x. Niewiem ale moze to ma cos wspolnego? Edytowane 21 Marca 2006 przez gret-fu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Raczej masz za niskie taktowanie. Te 400MHz na twoich pamieciach to tak naprawde 200MHz a 400MHz to taktowanie DDR wiec masz zanizone taktowanie pamieci bo standardowo 6600 ma taktowanie pamieci 250MHz czyli 500MHz DDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 mozna to jakos podniesc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 a moze ty masz wersje 512mb.... ktora ma wlasnie 800ddr a 400 rzeczywiste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 hmm ja mam wersje 256 mb przedchwila podkrecilem ja do 370/500 i juz zaczelo sypac artefaktami :( imo ta karta sie nie nadaje do podkrecania :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Czy ilosc ram w mojim przypadku 256 moze wplywac na podkrecanie ?karta sie potkreca tylko do 500 mhz wiecej nie idzie Oo czy to jest mozliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Czy ilosc ram w mojim przypadku 256 moze wplywac na podkrecanie ?karta sie potkreca tylko do 500 mhz wiecej nie idzie Oo czy to jest mozliwe?Moze miec bo czesto na kartach low i midle end jak montowana jest wieksza ilosc pamieci to sa to pamieci o wyzszym czasie dostepu co powoduje ze pamieci beda pracowaly z teoretcznie mniejszymi taktowaniami. Np. na kartach z 128MB montowane sa pamieci 3,6ns a na kartach 256MB sa to pamieci 4ns lub nawet 5ns. Suma sumarum wieksza ilosc pamieci w takich kartach jest niepotrzebna bo przydaje sie w wyzszch rozdzielczosciach i przy FSAA/AF a takie parametry sa niegrwalne na kartach tego pokroju wiec wieksza ilosc pamieci jest zbyteczna. Sprzedawanie kart tego pokroju z wieksza iloscia pamieci to tzw. belkot marketingowy. Dziala to na niedoinformowanych ludzi, ktorzy potem chwala sie ze maja np. GF6200 256MB ale zapominaja ze karta ma 64bit'owa szyne itd. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 wtakim razie co moglbym zrobic z moim geforcem moze dodatkowe radiatory na pamieci a moze pokombinowac cos z biosem niukrywam ze chiabym uzyskac 600 mhz dla pamieci :P heh wiem ze to nie realne ale co tam. Moglby ktos doradzic co mozna z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 moglby ktos napisac jak wgrac v-moda i czy wogole jest to mozliwa na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Ostatnio wylicytowałem takiego palita za mniej niż 300 zł zobaczymy jak przyjdzie. Zapowiada się ciężko bo widziałem że ma pamięci Elixira i brakuje mu dodatkowego zasilania, co nie wróży nic dobrego, Gdyby więc ktoś widział przepisy na v-moda tej karty to proszę o linka. Edytowane 25 Marca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 @BENITO jak bys juz z nia cos robil i by byly jakies postepy to wpisuj tutaj wszystko ja chetnie skorzystam :D Bo w podkrecaniu narazie jestem laikiem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Odkryłem coś: mianowicie karta palita jest poza chłodzeniem i pamięciami identyczna jak GeForce 6600 Ultra/1760 TV/DVI 128MB (AGP) od Gainwarda :!: :!: Jeśli znajdę moda na Gainwarda to i u nas będzie można go zastosować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Oo No wkoncu cos sie zaczyna :D Myslisz ze ten mod moze cos dac bo mi sie wydaje ze te pamieci to totalne crap sa i nic z nimi sie nie da zrobic :( Ale jak by zadzialalo to napisz tutaj ja tez chetnie skorzystam. :D A ona nie ma czasem takich samych pamieci? Edytowane 25 Marca 2006 przez gret-fu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 No właśnie nie :( Gainward ma Samsungi, a Palit Elixiry :( Karta do mnie przyjdzie w przyszłym tygodniu, więć mam do ciebie prośbę żebyś zrobił foty swojego palita z obu stron i wrzucił tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Fotki zrobie dopiero w poniedzilek bo porzyczylem kabel od aparatu. Ten nasz palit ma 4ns czy 5ns bo Gainward ma 4ns i nawet niezle sie kreci czego nie mozna powiedziec o palicie. :P Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Czy ten Palit ma dodatkowe zasilanie, czy nie, bo widziałęm tylko stronę karty z radiatorem i tam nie było żadnego dodatkowego złącza do zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 On ma radiator i wentylator a czy ma dodatkowe zasilanie to nie wiem. Oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 NIe no stary, ty sięza podkręcanie nie bierz jak nie wiesz o czym mówię. :lol: Pytałem się, czy na karcie jest dodatkowa wtyczka, do której podłączasz kabel z zasilacza. Zrozumiałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gret-fu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) Hehe zrozumialem nie ma zadnej wtyczki. Edytowane 28 Marca 2006 przez gret-fu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Niedobre wieści. Dostałem Palita w poniedziałek, karta ma taką przypadłość, że po wejściu w tryb 3D resetuje kompa, lub wywala niebieski ekran. Co by się długo nie wywodzić koleś od którego kupiłem kartęjużmi zwrócił całą kasę :D i mu ją osyłam. Kupię sobie Galaxy GE z pamiątkami 2ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruja Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Troszke odswieze ten temat. Posiadam identyczna karte tj. Palit 6600 128 MB x8 agp. Nominalne taktowanie to 300 procesor i 400 dla pamieci . Pamieci to Exlixiry 5ns. Maksymalne podkrecenie udalo mi sie zrobic na 420/470. Czy jest szansa na podwyzszenie taktowania? Probowalem wgrywac biosy od wielu innych kart zeby podnies napiecie na rdzeniu , jednak na zadnej karta nei chciala poprawnie dzialac. Czy macie jakies pomysly co z tym zrobic, czy moze ta karta nie jest wcale podatna na o/c ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Pomysł jest jeden. Sprzedać jak najszybciej póki karta w cenie i przesiąć się na coś lepszego producenta. Palit to porażka. Sam niedawno wycziłem 6600GT od Leadteka za 400zł, trzeba tylko poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Dokładnie - sprzedać póki można. Też żeś wziął kartę - na co ci te 256 mb? Przecież 128 ma lepiej zorganizowane pamięci (lepszy czas dostępu). Nie ważna jest ilość pamięci w kartach z tej półki, ważne jest to jak są zorganizowane (firma, taktowanie - im wyższe tym lepiej, czas dostępu - im krótszy tym lepiej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1989 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witam Mam GeForce 6600 Turbo Force Edition ale od GigaByte. Częstotliwość taktowania układu mam na 460, a częstotliwość taktowania pamięci 694 po podkreceniu. Nie są to chyba dobre wyniki na jak na Turbo Force. Jak zwiększyc te parametry? Czy pamięć RAM ma znaczenie w podkrecaniu? Mam tylko 256 mb... Procesor Athlon XP 2400 +. Proszę o pomoc, będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...