kara nocny cien Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam mam płyte poliwęglanowa do tiuningu i chiałem obrobic ją z 4 stron czym mam ja wyszliwfowac by dostac połysk tz taka smama pzrezroczytsość jak normalnie i wogule czym to sie pleruje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 A po 'polskiemu' możesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) yy mówisz o plexi? poliwęglam.. hmm prosimy o radę experta z chemii... :) Edytowane 22 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) ekspertem od chemii to ja nie jestem ale sie wypowiem ;) poliweglan to cos jak plexi, tylko mniej krucha/bardziej wytrzymala. mam pare skrawkow tego. wyglada jak plexi tylko jest bardziej podobna do szkla (wygladem)poza tym, jest bardziej elastyczna niz plexi i nie lamie sie tak latwo. obrabiasz tak samo jak plexi, szlifujesz i polerujesz, zadan filozofia ;) jak chcesz miec idealnie plaskie grzbiety (boki) to nie szlifuj papierem w dloniach. bo zaokraglisz kanty i bedzie lipa, wloz ten poliweglan miedzy dwie plaskie powierzchnie i wtedy szlifuj. scianki wyjda idealne Edytowane 22 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Dodam tylko, że jak masz płytę większą niż 1,5/1,5m to szlifuj i poleruj ostrożnie, bo to cudo ludzi w większych płatach odpryskiwać w najmniej oczekiwanym momencie. Wuj robił w Orlen i tam sporo tego używali, płat 3/3m jak pęknie na pół jest ostry jak brzytwa (szkoło). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kara nocny cien Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 dziękuje za pomoc :D wymiary tego to 60x30x10 iwec nic nie peknie. mam jeszcze ejdno pytanko :) jakiej pasty uzyc? szlifierskiej? jakis konkretny produkt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) chyba tak, ja mam jakas zielona w takiej duzej tubie ale nie mam pojecia co to za pasta. po cierpliwym polerowaniu kanty plexi/poliweglanu wygladaja jak szklane ;) Edytowane 23 Marca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kara nocny cien Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 no wąłsnie jaka psate kupic bo che sobie tak wypolerować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Polecam Tempo lub automax - dostępne w motoryzacyjnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machoojo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 tak apropo z PC czyli poliwęglanu sa wszystkie plyty cd/dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kara nocny cien Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 płyty nie moga byc z poliweglanu bo szybo sie rysuje ;/ normalnie tragedia :D dziekuje za pomoc :) mozna zamknac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...