Skocz do zawartości
Thorr

Projekt bloku

Rekomendowane odpowiedzi

YYY witam jestem nowy na tym forum ale na starym byłem już trochę wygadany tylko że po przymusowym formacie zgubiłem jego adres ale za to to forum jest lepsze niż tamto. Do żeczy. Mam pytanie czy warto zakładać cold palet pod blok wodny? mi się wydaje ze nie. 2- czy blok wykonany z grubszej blachy jest lepszy niż z cienszej np 3,5 mm a 0,5 mm? za odpowiedzi dzięki. A i przydały bysię jakieś linki do dobrych sklepów z blokami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łeb to on może ma ale nie wiem jak chce to zrobić

http://www2.arnes.si/~mlivak/Newblock/New%20Block.JPG

zaniosłem to znajomemu ma super sprzęt robi jakieś części samochodowe

(do wtrysków czy coś :?: ) i głośno pukał się w czoło koszt zrobienia niektórych to czysta abstrakcja lepiej mocniejszego proca kupić

sam mam ciekawy pomysł jak zrobie (kilka sztuk) to dam 2 szt na test może (jak się sprawdzą) warto je będzie produkować

za jakiś tydzień dam to na fora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www2.arnes.si/~mlivak/

Zbior zdjec roznych projektow Morphlinga. Juz mialem oddawac projekt mojego slimaczka do wykonania, ale po obejrzeniu tych zdjec jeszcze nad nim popracuje  :roll:

O ja pierdziele.

Jak ma sie taka maszynke to zrobienie czegos takiego to nie klopot. Dobrze ze gosciu ma chematy to moze moj dziadek bedzie kogos znal z frezarka numeryczna i za flaszke cos takiego zrobi :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta siatka na środku to ma być wgłębiona czy wypukła bo jak wgłębiona to zastanawiam sie czy nie będzie tam "stała" ciepła woda no chyba że zrobisz pod skosem w kierunku wylotu. To taka mała sugestia. Ja osobiście robie coś na wzór atlantisa tylko że mnie już coś bierze z frezowaniem tych listków  . Ale powoli praca idzie do przodu

co ty piepszysz ;) jaka stała woda kilka milimetrów od wlotu wody :)))) toz tam woda nie ma prawa stać ... nawet kropelka ;)
Dokladnie, ciezko by tam bylo zatrzymac wode hehehehe :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczajac do slow amoniaka.

Gosc niekkoniecznie musi miec super hiper sprzet ale napewno ma duzo czasu. Wszyskie cooda mozna zrobic recznie na frezarce z odpowiednim stolem (ruchy liniowe i łukowe w płaszczyznie)

Ja osobiscie nie mam dostepu do zadnej frezarki (no chyba ze zlom z warsztatow szkolnych zawodoowki) wiec projekt musi byc banalny do zrobienia a mimo wszystko skuteczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko jak i z czego wykonac dobra zapinkae do bloku.Gdy wlot jest na srodku a wylot obok niego!!!!!!!!!!!!tak ze rurki sa na srodku bloku a miejse po bikach.Da sie to zrozumiec :)

Z plexi tylko z jakiejs grubej. Najlepiej jak bys zrobil blok albo chociaz pokrywke na blok wielkosci tak zeby mozna bylo przykrecic go do socketu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z plexi tylko z jakiejs grubej. Najlepiej jak bys zrobil blok albo chociaz pokrywke na blok wielkosci tak zeby mozna bylo przykrecic go do socketu.

Z plexi to dekiel ale zapinke jak wykonać i z czego jak niemam dziur żeby przykręcic do płyty WB a plexi jest wymiarów bloku czyli 50 x 50. Sam mam zrobionego WB na wzór atlantisa http://www.koziolekpl.prv.pl/wc/wb/atlantis.jpg a projekt wygląda tak http://www.koziolekpl.prv.pl/wc/wb/moj3.jpg i zastanawiam sie jak to "cudo" zamocować do socketu :roll:

P.S. Jeszcze brakuje mi pompki i węży zastanawiam sie nad Eheim 16/22. Co o tym myślicie :?:

Upgrade: poprawiłem linki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.................

A Pamula jak ci da rysunek struktury wewnatrz bloku to stawiam flache  :twisted:

Nie musi :D

Na forum sa zdjecia wnetrza i tego goowna ktore tam wsadza.

To przynajmniej jest wiarygodne 8)

O czym wy mówicie?
O slynnych bulbulizatorach ;)

Czyli pustych w srodku blokach CpC.

Pamula Sciema Co.

Niech sie na mnie userzy tego gowna nie obrazaja, ja tylko pisze prawde. Pamula Wam namacil w glowie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami, a wy jak te dzieci z piaskownicy pokupowaliscie sobie lizaki (Zestaw 12db) :)

Powiek krotko. CpC bylo by Ok jak mr. Pamula nie sadzilby takich kitow.

:lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

kupilem sobie walek miedziany  fi 50 . mam ptanko czy nei bedzie to za male srednia na zrobienie bloku na procesor?

pozdrawiam

ja mam fi 60 i mysle ze mam za duzy ;))))

a tak serio ... to jak zrobisz wlot nad rdzeniem to to czy bedziesz mial 50 czy 60 mm nie ma wiekszego znaczenia ... juz wieksze znaczenie bedzie miala grubosc podstawy i ksztalt grubosc i ilosc kanałów wewnętrznych ... bez jakis peltów 170W różnicy na mniejsszym bloku mozesz nawet nie zauważych ... takie jest moje zdanie ... ktos ma inne ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

kupilem sobie walek miedziany  fi 50 . mam ptanko czy nei bedzie to za male srednia na zrobienie bloku na procesor?

pozdrawiam

ja mam fi 60 i mysle ze mam za duzy ;))))

a tak serio ... to jak zrobisz wlot nad rdzeniem to to czy bedziesz mial 50 czy 60 mm nie ma wiekszego znaczenia ... juz wieksze znaczenie bedzie miala grubosc podstawy i ksztalt grubosc i ilosc kanałów wewnętrznych ... bez jakis peltów 170W różnicy na mniejsszym bloku mozesz nawet nie zauważych ... takie jest moje zdanie ... ktos ma inne ??

Tak ale pomyśl że jeszcze trzeba będzie zkwadracić Dołączona grafika (niezła nazwa) ten walec bo jakoś nie widze żebyś zamocował okrągły WB na podstawce za pomocą zwykłej zapinki chyba że masz dziury w płycie ja niemam :( i ani z jednego ani z drugieg nie zrobisz bloku 50x50 mm . Ale zato będziesz mogł zrobić większy np. spiralny kanał wewnątrz no i niema problemów z gróbością bloku bo jaki sobie utniesz taki będziesz miał tylko zobacz ile miejsca masz wokół podstawki czy niema tam jakiś elementów. Osobiście żałuje że nie kupiłem walca miedzianego tylko płaskownik 10mm ale zawsze można kupić i zrobić nowy inny blok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi